Nešťastná nehoda se stala 21. prosince. Honza Musil se vyšplhal po žebříku v garáži pro květináč, když vtom mu uklouzly nohy a spadl. „Zlomil si páteř, devět žeber a propíchl plíci,“ potvrdil týdeníku Sedmička jeho partner Jakub Gareth.

Odborníci na páteř sice neznají jeho přesný zdravotní stav, tudíž nemohou jeho případ soudit objektivně a konkrétně. „Obecně hodně záleží na tom, jaký je skutečný rozsah těch zranění. Příbuzní často hovoří nepřesně o zlomené páteři, i když se může jednat o něco jiného. Dotyčný pacient může mít kromě zlomenin žeber i zlomené obratle či ploténky. Opravdu velmi záleží na tom, na kterém místě ke zranění došlo,“ řekl Extra.cz spondylochirurg, jenž si nepřál být jmenován.

Jistou naději však Musilovi, který leží na JIP oddělení už 13 dní a jeho vyhlídky jsou nejasné, dal.

Pokud se to stalo na špatném místě, může být dotyčný ochrnutý do konce života, a dokonce být i závislý na plicní ventilaci. Na druhou stranu při troše štěstí a po náročné rehabilitaci může za pár měsíců již chodit po svých. Opravdu je tu hodně neznámých. Pokud by cokoli tlačilo na míchu, je to špatně. Velmi nebezpečný může být i otok. Netušíme ani to, zda nedochází k úniku mozkomíšního moku. I kdyby však došlo k přerušení míchy, chirurgové přesto dnes umí v jistých případech zázraky,“ vysvětlil lékař.

Podle něj je třeba také odstranit úlomky obratlů, pokud v těle nějaké jsou, a obratle pořádně zafixovat. Tyto úlomky se totiž mohou pohybovat, čímž by se Musilovo zranění mohlo rozšiřovat. Pokud by to moderátorův zdravotní stav dovolil, pak by určitě doporučil odborné rehabilitace, aby páteř rozhýbal a mohl se tak vrátit zpět do běžného života bez obtíží.

VIDEO: Krutá rána pro Honzu Musila: Sestru zabila rakovina, švagrovi z toho puklo srdce!

Video
Video se připravuje ...

Krutá rána pro Honzu Musila: Sestru zabila rakovina, švagrovi z toho puklo srdce! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
24 fotografií