Aleš nečekaně zemřel v noci z 25. na 26. prosince. „Vánoce jsme trávili u rodičů v Chrudimi. Aleše pobolívalo břicho, jenže myslel si, že to je jen žlučník nebo že něco špatného snědl. Na Boží hod ráno nám ale říká, pojďte sem, já to mám nějaký tvrdý,“ popsala Blesku poslední den milovaného bratra jeho zdrcená sestra, letuška Kateřina.

Rodina prý okamžitě zalarmovala lékaře. „Odjeli jsme s ním okamžitě do nemocnice a tam mu po ultrazvuku sdělili, že má metastáze a veliký nádor na ledvinách. Hned jsme začali plánovat léčbu v Praze,“ říká Kateřina s tím, že pak se vše seběhlo tak rychle, že nestačili ani pořádně reagovat. „Večer jsme v objetí usnuli a v noci, když šel na záchod, omdlel. Ve dveřích. Slyšeli jsme to a hned byli u něj. Ještě žil, koukal na nás, ale když přijela záchranka a mamka ho pustila, tak zemřel… Nádor mu praskl a nastala otrava organismu. Všechno se to stalo v jeden den,“ pláče.

Aleš přitom už před 5 lety jednou s rakovinou bojoval, tehdy se ale vyléčil a věřil, že je zdravý. Měl spoustu plánů, hrál v divadle, ve filmech i seriálech, chtěl vydat druhé cédéčko. Bohužel ale nechodil na kontroly.

„My byli jen já a on, sourozenci, byli jsme pro sebe všechno. Držím se na antidepresivech. Každý den jsme si všichni volali a psali. Byli jsme strašně na sebe navázaní. Máma je na tom špatně, stejně jako tátu ji to úplně zlomilo. Byl jejich nejlepší kamarád, jejich Alešek. Naši teď chtějí žít už jen kvůli mně…“ dodává nešťastná Kateřina Kubátová.

Pohřeb rodina oznámila na 31. prosince v kostele Nejsvětější trojice v Pouchobradech na rodném Chrudimsku.

Fotogalerie
18 fotografií