I když v Americe už dávno nevítají každého přistěhovalce s otevřenou náručí a pravidla pro imigraci se ztěžují, herec známý například z Ordinace v růžové zahradě 2 měl kliku. Přiklepli mu totiž tzv. zelenou kartu, tedy průkaz místního legálního obyvatele (který nemá občanství).

„Získal jsem ji v loterii, kterou pořádají Spojené státy. Drží tím duch toho přistěhovalectví,“ přiznal pro Expres.cz Heřmánek s tím, že se o kartu přihlásil již před pěti lety, kdy se zrovna vracel zpět do vlasti ze studií v USA, kde si on i jeho tehdejší přítelkyně Nikol Kouklová (28) vyzkoušeli semestr na vysoké škole.

„Tehdy mi jeden známý poradil, jestli bych se nechtěl přihlásit do loterie o zelenou kartu. Nevěděl jsem, o co jde. Nastínil mi to, zkusil jsem to a hned jsem to dostal,“ směje se Karel, který si zrzavou herečku, blogerku a příležitostnou modelku už před třemi lety vzal dokonce za manželku.

Potomka si pár zatím nepořídil, místo toho teď ale možná odejdou zkusit štěstí do USA. „Já tam můžu dělat cokoliv, jen nemůžu volit. Otevřely se nám dveře pro to se tam přestěhovat a žít tam,“ svěřil herec, kterému se už podařilo sehnat i byt v newyorském Brooklynu. „Byt jsme si našli přes inzerát. Jde ale o spolubydlení. Pořídit si tam vlastní byt je něco strašně drahého.“ Nejprve se sice bál sdílet domácnost s cizími lidmi, ale teď mu prý už spolubydlení chybí a po spolubydlících se mu stýská. Zatím ho ale v Česku drží role prince v muzikálové show Tři oříšky pro Popelku.

Právě kvůli tomuto představení s Nikol museli zatím zůstat ve vlasti a tím si svou šanci na »americký sen« poněkud zkomplikovali. „Existují totiž pravidla, ale vyhandlovali jsme si na úřadech výjimku. Jinak je to tak, že člověk nesmí opustit Spojené státy na delší dobu, než je půl roku. Ta doba se ale dá rozšířit až na dva roky,“ dodal pro Expres syn Karla Heřmánka (71). Rád by se jako herec prosadil i v New Yorku a už tam natočil i pár krátkých filmů. Jeho choť pak zase hrála v legendárním divadle na Broadwayi. Ovšem oba se kromě toho museli věnovat i jiným, méně uměleckým zaměstnáním, jinak by se tam prý neuživili.  

VIDEO: Karel Heřmánek ml. trumfnul slavného tátu! Získal roli snů

Video
Video se připravuje ...

Karel Heřmánek ml. trumfnul slavného tátu! Získal roli snů David Turek, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
30 fotografií