Příběh v kostce: Gott kdysi své spřízněné duši, ženě, s níž si po 35 let užíval utajený milostný román(ek), daroval k narozeninám obraz. Oficiálně se zve Oldřich Nový a Anny Ondráková, ve skutečnosti ale na plátno vymaloval je dva nad klaviaturou piana. Poté, co jejich nebezpečně blízké přátelství odhalila Gottova žena Ivana (42) a učinila mu přítrž, a poté, co Gott překonal rakovinu mízních uzlin, rozhodla se Alice dílo zpeněžit. A pětinu z výtěžku aukce darovat lékařům, kteří Mistra vyrvali ze spárů smrti.

Interní klinika hematologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde o Slavíka pečovali, má tak dostat 240 tisíc z 1,2 milionu korun, jež nedělní pražská aukce hodila! Gottova reakce, kterou v úterý zaslal redakci Blesku, ale neobsahovala radost ani vděk. Ba právě naopak.

„Doteď jsem mlčel, dál ale už nechci. K posedlému psychopatickému chování a mstivému jednání paní Kovácsové říkám jediné – pomalu a jistě mě zabíjí...“ stálo v jeho prohlášení. Co na tohle říká Alice sama? „Nebudu se ke Karlovu prohlášení v Blesku vůbec vyjadřovat. Stačí, když si lidé přečtou na internetu reakce čtenářů...“ vzkázala včera Alice z Kanárských ostrovů, kde žije, a odmítla se dál bavit s tím, že tam jí lidé mluví přímo z duše.

„Chtěla jsem lékařům alespoň trochu poděkovat, že Karlovi zachránili život,“ vysvětlovala Kovácsová, proč dala darovaný obraz do dražby. Naprosto proto nechápe, čím by měla Slavíka zabíjet. „Myslím, že tento velký úspěch jeho obrazu v dražbě udělá Karlovi určitě velkou radost. Povýšil ho jako malíře. Dostal se do společnosti takových mistrů, jako je Filla, Čapek, Štýrský, Lhoták,“ přemítala ještě v den aukce Kovácsová.

Na co naráží? No, ve zkratce se dá říct, že málokdo věří, že by tak příkrá slova pronesl vždy noblesní Gott sám, a jejich autorství přisuzují spíše jeho bezprostřednímu okolí, zejména manželce Ivaně...

Co mimo jiné pisatelé napsali:

Ono se marně neříká "za vším hledej ženu".

Vyjádření médiím bude asi "dílkem" jiného autora/autorky.

Nemělo by být, že: Dopálená Ivana adresuje ústy Karla jeho exmilence nejostřejší slova???

Myslím, že víc klidu by měl v nemocnici. Tam by ho nikdo nerozčiloval a na nejostřejší slova by neměl ani pomyšlení. Taky by mu od rána nikdo nenatloukal do hlavy, co a kde má prohlásit.

Fotogalerie
18 fotografií