„Už na maminku vzpomíná, ale na nic, co se jí týká, se mě neptá, jen co mu sama řeknu,“ svěřuje se zpěvaččina matka Svatava Bartošová (79) v právě vycházející knize Má dcera Iveta.

S Arturem má prý vztahy jako babička s vnukem. „Bavíme se o všem, třeba o vaření, když je kuchař, říká mi různé nápady, ptám se ho, co má rád, co mu mám uvařit, a nebo i o Ivetě. Teď už můžu, ale předtím jsem nemohla. A nechtěl se o ní bavit ani on, dokonce nechtěl vidět ani fotky, ale když tu byl loni, tak už jo,“ tvrdí babička Bartošová, která má s vnukem prý opravdu perfektní vztah. Volají si a on ji rok co rok pravidelně navštěvuje ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde žije.

„Do Prahy už nejezdím. Mám už věk, ale on za námi jednou za rok, většinou to je v létě o prázdninách, přijede,“ prozrazuje paní Svatava. Dopoledne si prý spolu povídají, odpoledne Artur jede se synovou rodinou někam na kratší výlet. „Byli třeba na Javorníku nebo na Pustevnách. Večer potom opékáme buřty a druhý den jede zpět do Prahy,“ popisuje Bartošová, která už se nemůže dočkat další Arturovy návštěvy. „Jezdívá sám. Nyní má auto, tak jsem zvědavá, jestli s ním přijede...“ říká.

Z Artura navzdory jeho nelehkému dětství s nervově labilní mámou prý vyrostl perfektní člověk. „Je chytrý a je vidět, že žil mezi dospělými,“ míní paní Svatava. Je to jistě velká zásluha jeho otce Ladislava Štaidla (73), který ho dostal do péče.

Fotogalerie
36 fotografií