Maminka se o smrti své dcery, která je z dvojčat (sestra Ivana), dozvěděla od jejího manžela Josefa Rychtáře.

"Zavolal mi to Rychtář. Brečel a položil telefon, aniž jsem se ho stačila na něco zeptat. Začala jsem brečet, ale už jsem tím vším byla tak otupená a v posledních letech jsem si říkala, že se o něco takového pokusí a podaří se jí to. Vždy, když se pokusila vzít si život, ji z toho někdo dostal, ale tentokrát se rozhodla jít na jistotu," říká paní Svatava v nové knize Má dcera Iveta s tím, že v pondělí večer s dcerou mluvila, v úterý pak Iveta v poledne šla a skočila pod vlak.

Doteď prý nechápe, proč to udělala, ale v hlavě jí stále zní její poslední slova: "Maminko, mám tě ráda, měj se tady hezky a dej na sebe pozor.“ Paní Svatava tvrdí, že když to říkala, nebyla opilá, že by to po těch letech poznala. "A to byl konec našeho posledního rozhovoru. Rychtář ho nahrával a potom to dal do televize," říká stále zdrcená matka s tím, že jednání Ivetina manžela se jí velmi dotklo a podala na něj proto trestní oznámení.

Podle paní Svatavy se Iveta s Rychtářem chtěla rozvést. "Dozvěděla jsem se to od lidí, kteří jí měli pomáhat s rozvodem. V srpnu si ho vzala a v dubnu skočí pod vlak, když už měla domluvené, že v květnu podá žádost o rozvod. Je to normální?"

Paní Bartošová věděla léta, že má její dcera problém s alkoholem a že je velmi zranitelná, ale bohužel pomoc hledala u lidí, kteří jí spíš ubližovali, než aby jí skutečně pomohli.

VIDEO: Dva roky od sebevraždy Ivety Bartošové: Rychtář promluvil o jejích blízkých!

Video
Video se připravuje ...

Dva roky od sebevraždy Ivety Bartošové: Rychtář promluvil o jejích blízkých! Pavel Machan

Fotogalerie
23 fotografií