Režisér spolu s manželkou Deanou (60) natáčeli ve Slovenském ráji, jenže během pobytu štábu v penzionu na Spiši se stalo něco hrozného - okradli je. „V době, když jsme byli mezi sedmou a devátou hodinu na večeři, někdo se vloupal do pokoje technika. Nechápu, všude se svítilo, a jak se tam ten člověk mohl jen tak dostat?“ zoufala si pro Nový Čas producentka.

„Ukradli tři batohy, hard disky a záznamové karty. Byl tam i zaheslovaný počítač, na kterém je materiál z natáčení,“ přiznala zdrceně. Právě natočené záběry samozřejmě známým manželům chybí nejvíc. Báli se, že práci už nikdy neuvidí a budou muset vše přetáčet. Dokonce měli za to, že si krádež někdo objednal a bude je chtít vydírat. Okamžitě zavolali policii a posléze podali trestní oznámení.

„Pachatel nejdřív překonal oplocení penzionu a přešel na dvůr. Potom se vloupal do jednoho z pokojů, odkud odcizil různé věci, elektroniku a finanční hotovost - 700 českých korun a 100 eur. Krádeží věcí byla škoda předběžně celkově vyčíslená na 14 500 eur,“ uvedla mluvčí košické krajské policie Jana Mésarová.

Po pár dnech se podařilo vypátrat, kdo za loupeží stojí. Obviněni byl hned tři muži - z krádeže spolu s přečinem porušování domovní svobody formou spolupachatelství. „Jedná se o 38letého, 15krát soudně trestaného Radoslava, 23letého, dvakrát trestaného Andreje a 29letého, třikrát trestaného Tomáše, všichni z okresu Spišská Nová Ves,“ vyjmenovala policejní mluvčí Lenka Ivanová. V případě dokázání viny jim podle ní hrozí trest odnětí svobody na 3-10 let.

Podařilo se najít i 95 z odcizených předmětů, z čehož měli Jakubiskovi přirozeně velkou radost. Jenže poněkud předčasně. „Kontaktovali nás z policie a řekli nám, že se to našlo. Je to ale důkazový materiál, takže to ještě zůstává u nich. Nevíme tedy, jestli je tam všechno, ale i přesto jsem za to velmi ráda,“ oddechla si Deana Hováthová- Jakubisková pro Nový Čas s tím, že se tak snad konečně vyspí. Natáčení pohádky Perinbaba 2, které muselo být po krádeži pozastaveno, by tak mohlo v dohledné době opět pokračovat.   

VIDEO: Jakubisko točí Perinbabu 2! Na plátno vrátí i mrtvé herce!

Video
Video se připravuje ...

Jakubisko točí Perinbabu 2! Na plátno vrátí i mrtvé herce! Hana Höschlová, Petr Soukup

Fotogalerie
27 fotografií