„Samo si tělo řeklo,“ prozradila Jakubisková, která měla být jedním z kmotrů knihy. Dorazila ale s výrazným hodinovým zpožděním kvůli pražské zácpě. Hubnutí ale tak zázračné nebylo, později šla manželka legendárního Juraje Jakubiska (78) s pravdou ven. „Začala jsem znovu kouřit. Teď mám dole přesně 26 kilogramů!“

Sám Jakubisko už prý knihu četl a byl tak nadšený, že ji chce zfilmovat. „Bavili jsme se s Terezkou o zfilmování Mrchy. Je podstatné na to sehnat nyní peníze a věřím, že knížka dostane svůj filmový život,“ řekl Jakubisko.


A o čem kniha nejkrásnější české spisovatelky Terezy Čihákové je? „Představte si luxusní společnici, jejíž postelí i životem prošli muži nám známých jmen. Někteří žijí v jihoafrické republice, jiní už nejsou mezi námi. Je to příběh ženy, která žila za hranicí běžných životů,“ prozradila s tím, že ženu, o které kniha je, všichni známe. Mluví se o tom, že kniha je o podnikatelce Libuši Barkové. „Je to na motivy skutečných událostí. Nerada bych ale prozrazovala přesně,“ dodala spisovatelka.

Fotogalerie
17 fotografií