Už dvakrát neuspěl a doufá, že do třetice se mu podaří srovnat se zemí skulpturu za 600 000 Kč. „Teď je tam nové zastupitelstvo, půjdu tam s návrhem znovu. Nechám je, ať se dají do kupy a pak na ně vlítnu,“ řekl Blesku Pavlík.

Vznikla koalice hnutí ANO, Pirátů a ODS, v centrálním obvodu skončilo hnutí Ostravak, které dosud radnici ovládalo, v opozici. „Je tam nová rada, takže vidím šanci, já se totiž jen tak nevzdám. Socha se mamince nepodobá ani zdánlivě. Nemá svoje vlasy, ani takový účes nikdy neměla. Neměla nikdy takové uši, ani nos. Jediné, co je podobné, jsou kozačky, jinak nic,“ má jasno muzikant, který v minulých týdnech nejdřív jednal se starostkou, která jeho návrh okamžitě smetla ze stolu, a pak ještě zkoušel orodovat u radních a rovněž se potázal se zlou.

VIDEO: Socha Věry Špinarové vzbuzuje emoce

Socha byla odhalena v Husově sadu v Ostravě 16. října a Adam Pavlík se měl slavnostního aktu zúčastnit. Když ale uviděl podobu své maminky, byl zhnusen a nechtěl s tím mít nic společného.

Bronzová socha od autora Davida Moješčíka (44) váží 100 kilo, sokl ze žuly ve tvaru gramodesky 400 kilo, měří stejně jako zpěvačka 152 centimetrů.

VIDEO: Bez urážky Zuzany Bubílkové: Špinarová těhotná s Paroubkem?! A spratek starostou

Video
Video se připravuje ...

Bez urážky Zuzany Bubílkové: Špinarová těhotná s Paroubkem?! A spratek starostou Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Fotogalerie
31 fotografií