Stařičký špitál v hlavním městě Pobřeží slonoviny Abidžanu na první pohled rozhodně nepůsobil jako místo, kde by pacient očekával špičkové ošetření a svěřil se do rukou lékařů s naprostou důvěrou. „Ale co, jednou sem jedu se Smiling Crocodile Charity pomoct sluchově postiženým dětem, tak co bych to byl za ambasadora, kdybych si nezkusil místní ORL na vlastní pěst,“ okomentoval sympatický mladík vtipně celou situaci a doplnil svůj příspěvek na sociálních sítích několika hrůzostrašnými fotkami. „Važte si svejch smyslů!“ doplnil.

Pro jeho uši bylo zkrátka šest vzlétnutí a šest přistání v jeden den a v krátkých časových intervalech po sobě příliš velkým náporem, návštěva otorhinolaryngologie byla podle všeho nezbytná. Ostatně právě problémy s ušními bubínky byly podle jeho slov důvodem, proč si ze všech možných charitativních organizací vybral právě „Smějícího se krokodýla“, tým, který podporuje děti s kombinovaným postižením a se sluchovým postižením v Čechách, Asii a Africe.

Peroutka vyfasoval množství léků, i přes notné sluchové omezení natočil ve studiu hymnu celé organizace „Puisque j’entends, j’existe“ (což v překladu z francouzštiny znamená Od doby, co slyším, existuji), a vyrazil na nákupy. Jak se zdá, čas strávený na Pobřeží Slonoviny nehodlá obětovat nějakému marodění a užívá si každou minutu svého pobytu na pobřeží Guinejského zálivu...

 
Video
Video se připravuje ...

Drama v Ordinaci! Milan Peroutka prozradil, co Jonáše po prázdninách čeká Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
27 fotografií