Sochu zpěvačky v životní velikosti, tedy 152 centimetrů vysokou, stvořil sochař David Moješčík. Ten je autorem sochy Karla Kryla nebo Leoše Janáčka. Zatímco dva zmiňovaní umělci si jsou vcelku podobní, tak o soše Věry Špinarové, se to moc říct nedá. "Sledoval jsem hudební klipy, každý její pohyb a záhyb její figury. Byla menší, též oblejších tvarů, ale právě to bylo na ní přece sexy. Měla velké charisma,“ vyznal se Moješčík.

Těžko říct, co sledoval, ale nejenom syn zpěvačky Adam Pavlík je jiného názoru, ale přidali se i další.

"Tahle těhotná Majka z Gurunu křížená s Kocourem v botách že je pocta mojí vzácné kamarádce Věře?! Všem, kdo mají tento skvost na svědomí, jsem připraven zaplatit roční ozdravný pobyt v nějakém hodně brutálním gulagu na Sibiři s voucherem na zvláště zostřený režim, kde jediným topením bude žhavá kulma v pr**li," okomentoval dílo moderátor Bořek Slezáček na sociální síti. Většina lidí s ním souhlasí a pochlubili se, koho jim socha připomíná. 

"Sjetá Dana Drábová (aniž bych měla cokoliv proti Daně Drábové). Ale bylo to to první, co mě napadlo. To je Aťka Janoušková? Vypadá jako Mana, příšerné, pěkná ostuda. Slepá provazochodkyně? Když na to chvíli koukám, tak by to mohla být spíš herečka Jana Hlaváčová."

VIDEO: Věra Špinarová opět "čaruje" v Ostravě

Fotogalerie
21 fotografií