Zázvorková si to do konce života vyčítala. V nové knize Aleše Cibulky (41) Černobílé idoly IV, kterou pokřtila rodina Gollové společně s Evou Pilarovou, je hereččina dávná vzpomínka autenticky zaznamenána. "Mám takový pocit, že si Nataša myslela, že jsem ji zradila," svěřila se totiž Zázvorková před smrtí Cibulkovi. Proč za Gollovou nešla? "Já jsem to v té své zbabělosti odkládala, odkládala a pak najednou - Nataška umřela. To je takový můj hřích. Víte, ona mi moc imponovala a já nesnesla ji vidět, když už byla na dně," přiznala.

Gollová přitom byla tou, která Zázvorkové dodávala sílu po sebevraždě dcery Jany. Byla totiž přímo u toho, kdy ji Stella objevila doma poté, co se dívka otrávila plynem. "Po smrti mé dcery mi Nataša dodala ohromnou sílu. Teď ji potřebovala vrátit, ale já jsem to už nedokázala. Když nemáte sílu, nemůžete padajícího člověka podržet," litovala herečka.

Stella tedy alespoň uvnitř sebe nosila tajemství, která jí Gollová svěřila a která nikdy nikomu neřekla. Zázvorková je sama před smrtí předala Cibulkovi s tím, že je jen na něm, jestli je někdy zveřejní. Ocenila totiž, jak osudy Gollové zpracoval do dvou dílů své životopisné knihy. "Vzpomínám, jak mi řekla zajímavou věc: Můžete napsat třetí díl své knihy, jistě by to byl bestseller. Já vás ale prosím o to, abyste si to nechal pro sebe," kladla prý Stella na srdce Cibulkovi. Ten Natašina poslední tajemství stále uchovává...

Fotogalerie
16 fotografií