Recesista, pokerový hráč, bývalý "dělník bulváru" a zapřísáhlý nepřítel řady skandalózních hvězdiček českého showbyznysu v Řeporyjích kandidoval i se svou sestrou Lenkou Fialovou. A protože jeho buňka ODS vyhrála v třítisícové městské části s velkou převahou, dostali se na radnici oba. Novotný jako lídr kandidátky už dokonce podepsal koaliční smlouvu s Piráty, přičemž se poměrně hladce domluvili, že post starosty bude patřit právě jemu. Však také získal z 55 kandidátů nejvyšší počet preferenčních hlasů.

Novotný se úřadu ujme v následujících dnech, zatím je jeho prioritou jeho facebookový profil, kde řeší, jaký si na něj vystaví snímek. "Protože budu z vůle svého řeporyjského lidu starostou, musím okamžitě začít být důstojný. Začnu profilovou fotkou, ta z pokeru v brýlích s penisem je fajn, ale... důstojnost.. Chci okamžitě vaše návrhy, kterou svou dostupnou fotku nebo novou koláž nebo, já nevím, si tam mám dát...," napsal na sociální síť.

Ale vážně... Novotný to - přinejmenším se svým bydlištěm - myslí dobře. "Řeporyje chtěly změnu. Osm let jsem tu odváděl poctivou práci v opozici a lidi mě tu, na rozdíl od čtenářů bulváru, doopravdy dobře znají a věří, že jsem dospěl a prosadím svůj program. Přijímám ten silný mandát s pokorou a přebírám tu s Piráty a Zelenými odpovědnost. Já Řeporyje miluju," tvrdí Novotný a dodává: "Ne, děkuji za otázku, ale o udělení čestného občanství Kateřině Kristelové, rozené Blažkové zatím neuvažuji," napsal Blesku s tím, že jeho táta je moc pyšný.

Fotogalerie
24 fotografií