Ze společného bytu, kde žil s Andreou a dcerkou Aničkou (5), se na manželčinu žádost odstěhoval, přebývá u kamaráda, a tak Andreu poprosil, ať rozvodové dokumenty pošle na adresu jeho matky v Českých Budějovicích.

„Poté, co mě uvrhli do konkurzu, nemám žádné stálé bydliště, jsem homeless. Mají mě jen zapsanýho na městském úřadě, tak jsem dopadl,“ konstatuje suše Pomeje. „Já se rozvádět nikdy nechtěl a nechci,“ pokračuje dál Jiří. Nic jiného než se s tím smířit, mu sice nezbývá, Pomeje přesto tento právní krok hodlá ignorovat a tvrdošíjně si stojí za svém.

Nerozvedu se

„Nerozvedu se ani náhodou, dokud se s Andreou nedohodneme na výchově Aničky a mém styku s ní. Odmítá mi ji teď dávat, a takhle to já rozhodně nechci,“ trvá si na svém Jirka. Ještě stále manželka mu prý Aničku svěří, jenom když jede s dcerkou za rodiči do Českých Budějovic, v Praze se ke společným chvilkám s jeho holčičkou nedostane.

Nemá na podnájem

„Argumentuje tím, že nemám vlastní střechu nad hlavou, že v půjčeném bytě nebydlím sám. Ale jak to mám, proboha, udělat a bydlet ve svém? Vždyť nemám ani korunu,“ hájí se Jirka s tím, že si vyřizuje důchod. „Z toho si ale ani podnájem skutečně nezaplatím. Jsem v bezvýchodné situaci,“ přemítá.

Kena jí přeje

Zároveň zdůrazňuje, že rozvod nesabotuje, protože žárlí na Andreina přítele a klempíře Petra Plačka. „Žárlivej jsem byl, to už je ale minulost, naopak Andree tohoto oživlého Kena přeju. Třeba jí to konečně vyjde,“ komentuje Jirka.

Rád by si prý začal vydělávat. Dostat ale slušný job po operaci hrtanu a ztrátě hlasu podle něho dost dobře nejde. „Jako dělník bych se uplatnil, nesmím se ale pohybovat v prašném prostředí,“ sděluje Pomeje, kterého Andrea opustila, protože propadl alkoholu.

To si Jiří ale nepřipouští. A už v žádném případě ani to, že ho démon alkohol stále ovládá a s největší pravděpodobností je to i jeden z důvodů, proč nemá práci ani vlastní střechu nad hlavou.


Fotogalerie
26 fotografií