Bývalá první dáma se objevila na premiéře filmu Toman. Dorazila celá oděná do černé, jen kabelku zvolila stříbrnou. I když vypadala elegantně, působila poněkud chmurným dojmem. Na závěr večera ho umocnil i fakt, že Dagmar se neubránila dojetí a poplakala si.

Když se po skončení filmu rozsvítila světla, měla Havlová mokré oči i tváře od slz, které se ani nesnažila skrývat. Snímek Ondřeje Trojana (58) s Jiřím Macháčkem (52) raději ocenila potleskem a pak rozrušená opustila sál kina.

Poté její kroky zamířily rovnou na dámské toalety, kde si musela poupravit make-up a trochu se dát po silném zážitku dohromady. Doprovod jí během večera dělala kamarádka, herečka a zpěvačka Dáša Zázvůrková (37), která jí byla i oporou a držela ji za ruku.

Zda její srdceryvný pláč způsobily nějaké osobní starosti, není zřejmé. Pravděpodobně ale Dagmar dojal jen děj filmového dramatu na základě pravdivého příběhu osobnosti z české historie, šéfa naší zahraniční rozvědky Zdeňka Tomana, který ovlivnil vývoj v poválečném Československu a sháněl peníze pro komunisty, kteří posléze vyhráli volby.

Herečce tak jistě opět vyvstaly na mysli i vzpomínky na minulý režim, během kterého byl její zesnulý manžel a exprezident Václav Havel (†75) sledovaným a vězněným disidentem.

VIDEO: Dagmar Havlová po letech ve filmu! Jakou roli si vybrala?

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová po letech ve filmu! Jakou roli si vybrala? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
67 fotografií