Pohledný turecko-kurdský šéfkuchař Nusret Gökçe je široké veřejnosti známý právě spíš pod přezdívkou Salt Bae, což v překladu znamená solný miláček. Říká se mu tak od zveřejnění dnes již virálního videa, ve kterém byl zkrátka „příliš sexy“ - osobitě totiž porcoval maso a při jeho nasolování mu sůl smyslně sklouzávala po holém předloktí. Stal se díky tomu nejen obdivovaným a milovaným, ale i zdrojem mnoha vtipných internetových memů a parodií. Na Instagramu má v současné době více než 16 milionů followerů.

Poté, co v jeho podniku došlo k nešťastné manipulaci s hořlavinou, při které bylo kromě Týnuš a jejího přítele popáleno i několik dalších hostů a personál, Nusret Gökçe vydal prohlášení, ve kterém vyjádřil lítost nad tím, co se stalo. Dodal sice, že na dobu neurčitou zrušil celou nebezpečnou show, podnik je však stále otevřený a stále je v něm úspěšně plno, jako kdyby nikdy k žádné nehodě ani nedošlo…

Původním povoláním je řezník - a z toho také zřejmě pramení jeho láska k hovězímu a jehněčímu masu, se kterým tak elegantně na mnoha videích sociálních sítí pracuje. Z chudého chlapce bez pořádného vzdělání se během pár let vypracoval v uznávaného kuchaře. Nyní vlastní řetězec restaurací v tureckém Istanbulu a Ankaře, v Dubaji Spojených arabských emirátech a v americkém Miami a New Yorku.

Video
Video se připravuje ...

Nusret Gökçe na legendárním videu, které ho proslavilo. Instagram

Právě zde Salt Bae předvádí zábavnou „macho“ formou svůj kulinářský um a jeho zaměstnanci vsázejí na podobný styl vizuální podívané. Vyhlášené jsou zde především steaky a vyhledávají je gurmáni, smetánka z blízkého i ze širokého okolí a samozřejmě také celebrity z celého světa. Mezi jeho hosty najdete nejrůznější hvězdy nejrůznějších odvětví, například herce Antonia Banderase a Leonarda di Capria, sportovce Cristiana Ronalda a Davida Beckhama či hudebního producenta a zpěváka Puffa Daddyho.

Fotogalerie
33 fotografií