„Janka celou tu doba věřila, že se vyléčí. Věřila, že to není tak vážné a že se z nemocnice vrátí domů,“ prozradil Novému Času vdovec po Kocianové Josef. Sám by byl jistě rád, kdyby měla jeho žena pravdu.

Bohužel její naděje byly marné a ona v noci z neděle na pondělí vydechla naposledy. On se tak nyní musí vyrovnávat se ztrátou milované manželky, s níž se seznámil už téměř před půl stoletím v roce 1969. Vzali se až v roce 1990 a šťastné manželství jim vydrželo až do konce, i když spolu nikdy nezplodili potomka.

Josef doteď Janu obdivuje za to, s jakou vervou se pustila do boje se zákeřnou nemocí. „Když dočasně ztratila hlas, brala to jako přechodnou záležitost. A měla pravdu, hlas se jí ještě vrátil,“ vzpomínal na interpretku hitů Nekonečná láska či Zahoď starosti, pro níž její hlas samozřejmě hodně znamenal a byl jí obživou.

„V poslední době se nejvíc těšila na zahrádku a na ptáčky, kteří ji měli rádi, protože je pravidelně krmila. A když ji uviděli, okamžitě se přihrnuli v celých hejnech,“ dodal pro Nový Čas dojatě vdovec po zpěvačce, která kdysi doprovázela i Karla Gotta. V nejtěžších chvílích je nyní Josefovi největší oporou jeho dcera Elena z prvního manželství.

VIDEO: Kocianová byla klíčovou ženou v životě Gotta. Podívejte se na jeho klip k písni Ta pravá!

Video
Video se připravuje ...

Nový klip Karla Gotta: Nic nekončí, dokud se zpívá... Youtube.cz


 

Fotogalerie
22 fotografií