Smutnou zprávu členové kapely oznámili v úterý vpodvečer na sociální síti. „Navždy dotlouklo srdce našeho kamaráda a zpěváka, božského Vládi Šafránka. Vláďa je Bůh,“ napsali.

Psychicky zničený herec, který po operaci rakoviny hrtanu přišel o hlas i manželku, se o zdrcující zprávě ale pravděpodobně dozvěděl od kamarádů už dřív. „Manžel se s ním znal od začátku Walda Gangu. Jejich společný kumpán byl i Pavel Pásek. Byli pro něj jako rodina, takže je mu to hrozně líto,“ prozradila Blesku Andrea Pomeje (30) s tím, že to byl právě Jiří, kdo smutnou zprávu o „Šafrdově“ skonu tlumočil jí. „Vláďa byl hrozně hodný člověk, a přestože byl nemocný, tak se na jeho odchod nepřipravíte. Bylo mi to moc líto,“ dodala Andy.

Zesnulý Šafránek, jenž před Walda Gangem působil ještě v kapele Harlej (1996 – 2006), si stejně jako jeho kamarád Pomeje prošel v poslední době vážnými zdravotními problémy. Sice neprodělal rakovinu, ale dlouho ho trápilo srdce a enormní tlak v plicnici neboli plicní hypertenze. Poté skoro vykrvácel ve sprše, když mu praskla křečová žíla. O vážně nemocného zpěváka se do poslední chvíle starala jeho dcera Kamila.

Video: Pomeje se utápí v žalu a žárlivosti: Přestal se stýkat s dcerou!

Video
Video se připravuje ...

Pomeje se utápí v žalu a žárlivosti: Přestal se stýkat s dcerou! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
18 fotografií