A na peníze za podzimní představení Rockyho a jarní Mamma Mia čeká i řada dalších umělců, každý z nich minimálně na několik desítek tisíc korun. Některým dochází už trpělivost. „Jsem šťastná, že jsem pryč, a právě proto si dovolím veřejně dát najevo své rozhořčení, na rozdíl od mých kolegů, kteří se zřejmě ještě bojí o práci,“ říká třeba Nosková, která hrála v několika producentových muzikálech.

Podle informací Blesku se sám Jurtin ocitl v dluhové pasti kvůli společnosti Ticket Art, která zajišťovala distribuci vstupenek na jeho akce. Ta pro Jurtina prodávala lístky na Adventní symfonické turné Miro Žbirky v roce 2017, vybrala na vstupenkách téměř devět milionů, ale Jurtinovi předala jen část. „K předání věřiteli z tržby za vstupenky zbývá částka 3 796 722,50 Kč. Tento zbytek tržby dlužník věřiteli dodnes nepředal, ač tak měl učinit nejpozději do 29. 12. 2017,“ píše se v insolvenčním návrhu, který Jurtin na Ticket Art tento týden podal a který má Blesk k dispozici.

Producenta závazky vůči umělcům mrzí a snaží se je usilovně řešit. „Opravdu jsme se snažili vyřešit situaci smírnou cestou. Bohužel jsme na druhé straně nenalezli prostor pro dohodu. Insolvence byla jedinou cestou. Litujeme, že jsme způsobili spoustě našim hercům komplikace, ale budeme tvrdými právními kroky postupovat tak, aby měli své závazky co nejdřív splacené. Bez jejich trpělivosti by to nebylo možné a my je nezklameme,“ říká Jurtinův společník Fawad Nadri.

Ke svým závazkům se tak pánové postavili čelem a umělci své peníze dostanou. Je to přesný opak další producentky Emy Krahulíkové, kvůli jejímž dluhům před časem zkrachoval muzikál Robinson. Ta se ke svým závazkům nehlásí… 

Fotogalerie
46 fotografií