„Honzík včera svůj boj o život prohrál. Bojoval dlouho a statečně, my udělali vše, co jsme mohli, a Vy společně s námi," oznámila smutnou zprávu na Facebooku maminka chlapečka a poděkovala za přízeň a podporu všech, kdo se snažili jejímu synkovi pomoci.

Tomu bylo 2,5 roku, když se začal topit. Po děsivé nehodě, kdy jeho mozek neměl dost kyslíku, upadl do tzv. vigilního kómatu. Zdánlivě byl tedy sice vzhůru a měl otevřené oči, ale nemohl se hýbat ani komunikovat s okolím. Musel podstoupit tracheotomii (otvor do průdušnice zajišťující dýchání) a také měl zavedenou sondu do břicha na podávání stravy. Za pět let se jeho stav nijak výrazně nezlepšil, ovšem rodina se ale nikdy nevzdala nadějí, že by se jednou mohl úplně uzdravit.

Rodiče s ním poctivě cvičili a upínali svou naději i k léčbě kmenovými buňkami. O Honzíka pečovali s láskou, ale finančně byla léčba mnohdy nad jejich síly. Naštěstí jim pomáhaly veřejné sbírky na sociálních sítích a také charitativní akce pořádané celebritami, které teď skon chlapečka také oplakávají.

„Honzík nás včera navždy opustil," uveřejnil na Facebooku manažer Tomáš Gottlieb, který kdysi pomáhal rozjet kariéru Ivety Bartošové (†48). Jelikož organizoval akce na podporu nemocného Honzíka a snažil se mu pomoci, zpráva ho velmi zdrtila. Vzápětí přiznal, že nemůže zármutkem ani usnout.

Zavzpomínal také na koncert 'Síla hlasů pro Honzíka', který proběhl před dvěma lety v pražské Lucerně a účastnili se ho mimo jiné i Sámer Issa (33), Jan Bendig (24), Milan Peroutka (28) či Ondřej Ruml (36). Ti všichni se teď musí potýkat se smutkem kvůli smrti chlapce.

Nad tou ale pláče také zpěvačka a hlasová koučka z Tvoje tvář má známý hlas Linda Finková. „Brouček malinký. Byl to bojovník!" okomentovala událost smutně také herečka a moderátorka Eva Decastelo. Potoky slz pak prolila také zpěvačka Tereza Mátlová (39). „Smutek....Upřímnou soustrast celé rodině...malý a statečný bojovníček," napsala na Facebooku blondýnka a připojila řadu smutných smajlíků.

VIDEO: Eva Decastelo přiznala, že má strach i o své děti! Syn má stejnou nemoc jako ona

Video
Video se připravuje ...

Eva Decastelo: Po narození dětí žiju ve strachu! Syn má stejnou nemoc, co já Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
17 fotografií