Režisér snímků Petrolejové lampy či Spalovač mrtvol měl před svou smrtí hned dvě přání. Nechtěl žádný veřejný pohřeb a také se nechal slyšet, že by byl rád, kdyby jeho popel byl rozptýlen mezi vrbičkami na milované chalupě na Jindřichohradecku.

Jeho nejbližší, tedy partnerka Martina, syn z prvního manželství Michal Herz (57) i dcera a manažerka kavárenské sítě Annelie (29), kterou měl Herz s herečkou Terezou Pokornou (57), jeho vůli respektovali. Ovšem k rozptylu jeho ostatků zatím nedošlo.

„Druhé přání Jurajovi také vyplníme, otázkou je ale kdy,“ posteskla si pro Aha! herečka a dabérka Hudečková. „Právě jsem na chalupě. Dva roky jsme tu kvůli Jurajově nemoci nebyli a ty jeho vrbičky nevídaně vyrostly a rozrostly se,“ vysvětlovala důvody zdržení s tím, že se místo nejprve musí patřičně upravit.

„Už jsem zavolala zahradníkům z Jindřichova Hradce, aby to tu dali do pořádku,“ doplnila s tím, že poté bude záležet také na domluvě s Herzovými dětmi a jejich rodinami. Původně měl být také rozptyl doprovázený zahradní slavností, které by se mohli účastnit i jeho přátelé a kolegové.

Jenže nakonec z toho sešlo. „Byl to takový spontánní nápad. Postupem času jsem přišla na to, že by to bylo příliš teatrální. Akt provedeme pouze v kruhu rodiny,“ dodala dabérka Bridget Jonesové či Baby z Hříšného tance.

VIDEO: Drsně upřímný Juraj Herz (+83): O slavné herečce řekl, že je pí*a! O které?

Video
Video se připravuje ...

Drsně upřímný Juraj Herz (+83): O slavné herečce řekl, že je pí*a! O které? DAVID TUREK, JAN BRUNCLÍK, JAROSLAV BOUDA

 

Fotogalerie
41 fotografií