„Moc děkuji primáři Horáčkovi, sestřičkám a personálu v Berouně za péči, kterou mému muži poskytují," uvedla pro web Expres.cz vděčná Menzelová, která svého muže nedávno nechala na rehabilitační kliniku převézt na začátku června. 

Už teď se prý ale dostavily první výsledky. „Jeho stav se na tomto kouzelném místě opravdu zlepšil,“ pronesla radostně blondýnka, ale konkrétní známky zlepšení už nepopsala. Oscarový režisér se v Berouně věnuje hlavně cvičení, nadále ale zůstává upoután na lůžko.

Každopádně se zdá, že rozhodnutí Olgy o převozu z pražských Malvazinek bylo správné. Ačkoliv ona sama nechtěla důvody komentovat, údajně byl Menzel na klinice v Berouně přijat v zuboženém stavu, dehydrovaný a s proleženinami na zádech.

Tomu už snad po změně špitálu nehrozí. „Věřím, že už to bude jen lepší,“ dodala pro Expres Menzelová, která se za chotěm snaží jezdit co nejčastěji a pomáhat mu. Byl to pro ni ostatně velký šok, když ho loni v listopadu našla bezvládně ležet na zemi po kolapsu kvůli pneumokokové infekci. Po rychlém převozu do nemocnice musel Jiří podstoupit vážnou operaci mozku a posléze byl až do Vánoc v umělém spánku. Od té doby se zotavuje a musí se znovu učit hýbat a mluvit.

VIDEO: Jiří Menzel (80) po 204 dnech utrpení: Učí ho znovu mluvit!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Menzel (80) po 204 dnech utrpení: Učí ho znovu mluvit! Blesk TV

 

Fotogalerie
42 fotografií