Smutnou zprávu oznámil ČTK její syn, režisér Ondřej Kepka. Gabriela Vránová zemřela dnes v ranních hodinách. 

Herečka loni v únoru prodělala ve střešovické nemocnici operaci nádoru tlustého střeva. Kvůli tomu jí ubývaly červené krvinky, až najednou zkolabovala. Pomoc jí zavolali její kolegové.

VIDEO: Smrt Gabriely Vránové (†78) z Chalupářů: Připomeňte si slavnou herečku

Video
Video se připravuje ...

Smrt Gabriely Vránové (†78) z Chalupářů: Připomeňte si slavnou herečku! Petr Macek, Petr Soukup

Lékaři ve Střešovicích pak zjistili, že jde o rakovinu. Nakonec si v nemocnici pobyla téměř měsíc, než byla propuštěna do domácího léčení.  

V jednom z posledních rozhovorů, který Blesku poskytla, přiznala, že se jí původní síly navracejí jen velmi pomalu. „Žiju, ale šetřím se! Přes den hodně odpočívám a nejvíce ožívám večer,“ řekla herečka Blesku letos v lednu, tedy rok po zdrcující diagnóze. „Práci zatím odmítám! Potřebuji být silná,“ upřesnila herečka.

VIDEO: Gabriela Vránová (†78): Jak mě Sovák obtěžoval!

Video
Video se připravuje ...

Gabriela Vránová (†78): Jak mě Sovák obtěžoval! Petr Macek, Petr Soukup

Gabrielu Vránovou si pamatují všichni zejména z legendárních Chalupářů, jako neurotickou učitelku Hajskou v seriálu My všichni školou povinní nebo z legendárního F.LVěka. Hrála v řadě televizních inscenací a filmu. Díky svému specificky zabarvenému hlasu ji posluchači znali z rozhlasových her a pohádek. Neopomenutelná je rovněž její práce v dabingu, za který obdržela Cenu Františka Filipovského.

Vránová se narodila na Slovensku. Dětství prožila v Brně, kde také v roce 1960 absolvovala JAMU. Kariéru zahájila v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě, odkud po dvou sezonách přešla do pražského Divadla na Vinohradech.

Řadu rolí vytvořila v televizi. Hrála například v seriálech My všichni školou povinní, F. L. Věk, Sňatky z rozumu či Jak vytrhnout velrybě stoličku. Filmové role ztvárnila ve snímcích Hledá se táta či Poklad byzantského kupce.

Připravujeme podrobnosti. 

VIDEO: Zemřela Gabriela Vránová (†78): Jak vzpomínala na Menšíka? Pil všechno, co teklo!

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Gabriela Vránová (†78): Jak vzpomínala na Menšíka? Pil všechno, co teklo! Petr Macek, Petr Soukup

Fotogalerie
11 fotografií