Dnes známe Taclíka z řady rolí, ovšem původně z něj prý mohl být programátor. Studia ale přerušil, když se začal zajímat o hudbu a bez nároku na honorář moderovat v rádiu.

Doma jeho proměnu ale neviděli rádi, a tak na sebe další změny nenechaly dlouho čekat. „Od rodičů jsem se odstěhoval, vztahy byly spíše napjaté,“ prozradil rodák z Ústí pro nové číslo magazínu Reportér s tím, že se odstěhoval do bytu, kde s ním žili i narkomani. „Začal jsem bydlet v jednom bytě se dvanácti ústeckými máničkami, z nichž půlka byli feťáci a půlka normální alkoholici mého typu.“

Není divu, že Marek tehdy také drogy vyzkoušel. V minulosti přiznal již užívání speedu, kokainu, tripu, LSD i pervitinu. „Bral jsem šestnáct stovek měsíčně coby kulisák v Činoherním studiu, ale na druhou stranu jsem vůbec nic nepotřeboval, nic jsem od života nechtěl, nic mě netrápilo,“ vylíčil své temné období herec.

Rodina se ho zkusila zachránit tak, že mu po smrti babičky přenechala její byt. „Dostal jsem plně zařízený byt v pátém patře paneláku na Severní Terase, načež jsem přišel do klubu Tukan, nahlas všem sdělil, že je zvu na návštěvu,“ vyprávěl představitel vyšetřovatele Olivera Hajna v Kriminálce Anděl. „Začal roční mejdan, po kterém například nezůstal v tom bytě ani kus nábytku, všechno vyletělo z okna – někomu připadalo vtipný vyhodit skříň, tak ahoj, a šup.“

Kvůli drogám se nakonec Taclík ocitl i ve vězení, když u něj v roce 1993 hraniční kontrola po návratu z Amsterodamu našla marihuanu. Dostal tehdy tříletou podmínku. Později se jeho život uklidnil, on se začal plně věnovat herectví a dnes žije rodinným životem s partnerkou Pavlou, s níž má pětiměsíční dcerku Matildu. Ovšem problémy se mu nevyhýbají ani teď. Kvůli dvoumilionovému dluhu a exekucím musel požádat o osobní bankrot.

VIDEO: Taclík si užíval s Vilhelmovou! A před zrakem Vojty Dyka.

Video
Video se připravuje ...

Taclík si užívá s Vilhelmovou! A před zrakem Vojty Dyka. Blesk TV

Fotogalerie
38 fotografií