Na Janu a její rodinu, která žije v České Skalici, si zasedla banda mladých výrostků. „Celá banda je v podstatě organizována a říkají si Vlci. Tahle parta nás napadala už zhruba od minulého léta, hlavně verbálně, pokřikovali, svítili baterkou do balkonových dveří. Byl to takový teror,“ vyprávěla pro Blesk.cz radikální aktivistka známá především svými drsnými názory na uprchlické otázky a bouřlivým proslovem v pořadu Máte slovo.

Nejhorší incident, který si zpěvačka mimo jiné i natočila, se odehrál letos v červnu. Začalo to házením vajec do zahrady, ale nechybělo málo a mohlo to skončit rvačkou. Syn Hruškové Jan totiž tehdy ztratil trpělivost. Není divu, partička asi dvacetiletých lidí stála přímo u plotu jejich zahrady a nepřestávala je provokovat. „Tady to je paní Hrušková, hvězda, má iPhona většího jak hlavu. Vy zpíváte? Radši se na to vy*erte, stojí to úplně za h**no! To se nedá poslouchat, málem mi praskly bubínky, já jsem se jenom tlemil,“ urážel vůdce skupiny.

Ten také dětinsky vyplazoval jazyk, plival kolem sebe, urážel dům Hruškových a neodpustil si ani nechutné dotazy na jejich sexuální životy. „Ty lemple postiženej. Buzerante, p**o, m**ko! Rodina buzerantů, oba dva,“ nešetřil urážkami, které mu syn Hruškové vracel, snažil se ho usměrnit i proudem vody z hadice. Muži si dokonce vyhrožovali pěstmi a uštědřili si menší políčky.

VIDEO: Jana Yngland Hrušková je známá především svými radikálními názory

Video
Video se připravuje ...

O karlovarských sucharech Facebook

Brunetka, která mimo jiné zpívala i s Petrem Novákem (†51), syna několikrát urgovala, aby znovu volal na policii, i když už se je snažil přivolat hned na začátku. Na hlídku nakonec čekali bezmála dvacet minut. „Ty vole, už jsou tady ty k**vy,“ oznámili podle Hruškové výtržníci příjezd policejního auta.

„Policie to teď řeší,“ potvrdila Jana s tím, že se prý dlouho nemohla dovolat spravedlnosti. Stěžuje si zejména na přístup obce, která situaci vůbec neřešila. Ani intervence ve škole nepřinesla ovoce. „Člověk je v téhle situaci úplně bezmocný,“ posteskla si.

Vše se začalo hýbat, až když videa zachycující konfrontaci s mladíky zveřejnila na internetu. „Jakmile jsme to dali na sociální sítě, najednou o tom věděla celá vesnice a ten pán se přišel omluvit.“ Na jeho prosby pak videa dokonce stáhla. Údajně se ale jeho chování nezměnilo. „Terorizuje teď jiné občany, ne tedy mě, protože jsem se tímhle způsobem ubránila. Několik lidí dokonce zmlátil,“ tvrdila pro Blesk.cz Hrušková, která je mladší sestrou herečky Evy Hruškové. Spolu s ní hraje divadlo pro děti.  

VIDEO: Sestru Jany Evu nejvíce proslavila role Popelky. Jak na ni zavzpomínala po 45 letech?

Video
Video se připravuje ...

Popelka po 45 letech: Tehdy jsem prvně sáhla na muže! Hana Höschlová, Ondřej Rybár

Fotogalerie
21 fotografií