Iva byla dlouhých patnáct let součástí ansámblu Divadla na Fidlovačce, ovšem teď odtamtud odchází. „Budu dál hrát v představeních, která mám nazkoušená, ale v budoucnu už na ničem dalším se stávajícím vedením pracovat nebudu. Je mi to moc líto, ale tak to prostě je,“ přiznala herečka pro Ona DNES.

O kroku prý uvažovala už delší dobu. „Vlastně od změny vedení, která Na Fidlovačce před rokem nastala," narážela představitelka »Blbé blondýny« na to, že před časem Elišku Balzerovou (69), která divadlo pomáhala zakládat, ve funkci nahradil současný šéf Jan Koťátko. Následně herečka scénu úplně opustila, podobně jako nyní Iva. „Pracovat v prostředí, ve kterém se s určitými věcmi nedokážu ztotožnit, nemůžu,“ objasnila své důvody.

„Není v tom žádná moje nepokora, já jsem vděčná za důvěru a role, které jsem tam získala, ale už jsem na některé věci stará," přiznala Pazderková, která nemá žádné stálé angažmá a zbyde jí tak teď kromě dohrávání pěti inscenací na Fidlovačce už jen hostování v Hudebním divadle Karlín, kde hraje Matku představenou v muzikálu Sestra v akci. „Jdu z volné nohy na nohu ještě volnější, nicméně věřím, že na mě někde další role čekají."

VIDEO:  Tak ji neznáte! "Blbá blondýna" zpívá v průhledné halence

Video
Video se připravuje ...

Tak ji neznáte: "Blbá blondýna" zpívá v průhledné halence! Jan Jedlička

Možná že ji časem čeká také úloha matky. Někdejší porotkyně Tváře totiž už dlouho touží po dítěti, ovšem její bývalí partneři to cítili jinak. „Teď konečně žiji ve vztahu, kde jsou tomu nakloněni oba. A jak se to vyvine, uvidíme,“ prozradila pro Ona DNES Iva, která je už víc než dva roky šťastná s partnerem, produkčním Hynkem Lorencem, s nímž se seznámila právě při natáčení novácké show.

„Poprvé v životě jsem opravdu šťastná, klidná a milovaná. Partner je producent, takže je z mého oboru, ale z druhé strany. Rozumí mi a mé práci, ale je nad věcí. A pro mě je velmi důležité, že se shodneme i v otázce založení rodiny,“ dodala spokojeně. 

Virtuální sebevražda

Své účasti v Tváři díky lásce určitě nelituje, i když si kvůli ní protrpěla své. Za její porotcování ji řada diváků ošklivě urážela a pomlouvala na sociálních sítích a ona pak ztratila nervy a raději spáchala tzv. virtuální sebevraždu, než aby nechutnosti dál četla. Zrušila si totiž účet na Facebooku.

„Nechci mít něco, co mi přináší více starostí než radosti. A vlastně si myslím, že není správné moci beztrestně se navzájem sprostě urážet, vyhrožovat a šířit nenávist," vysvětlovala tehdy své rozhodnutí. „Nemám povinnost mít práh únosnosti jinde než kdokoliv jiný,“  dodala.

VIDEO: Iva Pazderková jako Pink v Tváři

Video
Video se připravuje ...

Iva Pazderková jako Pink archiv TV Nova

Fotogalerie
42 fotografií