Jedna z fanynek skladateli pořádně zavařila. „Pověsila moje číslo na webové stránky. A ještě k tomu s dovětkem: Myslím, že tohle číslo je na Michala Davida. A pak to nastalo!“ svěřil se deníku Aha! s nedávnou nepříjemností, která ho stála nejprve klid a pak i telefonní číslo. Ženu, která vše spískala, zná i jménem. „Jméno si ale nechám pro sebe. Nejsem jako ona,“ rýpnul si.

Denně mu pak volaly stovky cizích lidí. On zpočátku telefon zvedal a na fanoušky se snažil být milý. Jenže pak už to přerostlo únosnou mez a každé vyzvánění Michala znervózňovalo. Přestal na hovory odpovídat, čímž ale přišel o řadu nabídek.

„Počet volajících neznámých čísel by se stále zvyšoval, a to bych se zbláznil. Nemohl jsem ale jinak, musel jsem si číslo změnit,“ posteskl si. Jenže některé kontakty neměl uložené, a tak o ně změnou čísla přišel. Nemohl jim tak na sebe poslat nový kontakt, čímž ztratil další řadu lukrativních kšeftů. „Co se dá ale dělat,“ krčí rameny David.

Ten přišel dokonce o kontakt i na Thomase Anderse z Modern Talking, s nímž 20. července vystoupí na Konopišti. „Zrovna Thomasův management se mi teď nemůže dovolat, protože jsem si jeho číslo neuložil!“ zlobí se zpěvák, kterého teď kromě tohoto koncertu čeká také open air turné devatenácti koncertů.

To startuje 1. června ve Svojšicích u Pardubic, a tak musí s kapelou již teď pilně zkoušet. „Je to moje první open air v životě a chci, aby bylo opravdu bombastické,“ prozradil s tím, že turné pojede v červnu a září. „Červenec a srpen chci mít volný pro rodinu, snad až na pár výjimek,“ dodal.

Obstál by u soudu?

Podle JUDr. Jana Černého není zveřejnění telefonního čísla na internetu trestným činem, ale skladatel by podle občanského zákoníku mohl žádat náhradu škody, která mu zveřejněním vznikla. „Pokud by mohl dokázat, kdo jeho číslo zveřejnil a jaká škoda mu vznikla, má nárok na její náhradu. Tu by mohl požadovat dohodou. A pokud by druhá strana měla námitky, soud by s největší pravděpodobností vyhrál,“ objasnil renomovaný pražský právník.

Autor hudby k muzikálům Kleopatra, Angelika či Muž se železnou maskou ale nic takového neplánuje. „Tohle já v žádném případě dělat nebudu, to bych také mohl tu nadšenou fanynku zničit. Jen všechny žádám – vy všichni, kteří máte můj nový telefon, nikde ho nezveřejňujte, musel bych ho zase měnit. Děkuji!“ vzkázal.

VIDEO: Michal David zažil teror po telefonu: Stovky telefonátů denně!

Video
Video se připravuje ...

Michala Davida terorizovali telefonující. Blesk TV

 

Fotogalerie
35 fotografií