K trapasu došlo na úterním narozeninovém koncertě slovenského country zpěváka Allana Mikuška. Ten si u příležitosti svých padesátin pozval řadu hvězd slovenské i české hudební scény, například Františka Nedvěda (70), Vašo Patejdla (63) či právě Michala Davida. „My už se známe opravdu dlouho. To, že mě oslovil, bylo i z toho důvodu, že ví, že mám rád country,“ prozradil poslední zmiňovaný zpěvák slovenskému TopStaru.

Kamarádovi předal narozeninový dárek – podepsanou kytaru. „Aby na tuto akci měl vzpomínku,“ vysvětloval David, který si s oslavencem zapěl hned tři songy – Chtěl bych žít, legendární Nonstop, ale také zcela novou píseň s názvem Nejsi sám, kterou dvojice umělců složila společnými silami. Duet si na koncertě odbyl svou premiéru, ovšem chvíli to vypadalo, že vůbec nezazní.

Michal si totiž ještě nepamatoval slova. „No, ale já neznám text,“ oznámil publiku s tím, že ani ve čtečce na pódiu pomoc nenachází. „Oni nám to sem nedali. Počkáme, až nám přinesou tablet,“ znervózněl náhle. Samotnému mu zřejmě takové zdržení nebylo příjemné, a tak se divákům omlouval. „Ta písnička vznikla tři dny zpátky, ještě ji dobře neznám,“ cituje jeho slova web Topky.sk.

Tablet s textem ovšem stále nepřicházel, a tak musel prostoje vyplňovat sám oslavenec Mikušek, který vyprávěl historky o tom, jak se s českým kolegou vlastně před 30 lety seznámili. Nakonec muselo dojít na krajní řešení a David zaimprovizoval a skladbu odzpíval z papíru, na kterém musel luštit ručně psané písmo.

VIDEO:  Michal David o svém muzikálu Muž se železnou maskou! Na co se těší?

 

Fotogalerie
52 fotografií