Na závěr dorazily známé osobnosti, které měly pro děti nachystanou celou řadu věcí po svých ratolestech nebo od známých, aby mohly udělat radost svým novým majitelům. Dobré věci tak přispěl herec Roman Štabrňák, herečka Marika Šoposká, zpěvačka Petra Vraspírová, Lilian Sarah Fischerová, dále herci z Divadla StudioDva Michal Slaný, Jana Krausová, Jana Stryková a Kristýna Nováková.

„S Veronikou spolupracuji již delší dobu a mám radost, že se jí daří. Je určitě tím správným příkladem pro děti z dětských domovů nebo jinak sociálně znevýhodněných. V každém dítěti je skrytý potenciál a ten my se společně s mojí kolegyní Kateřinou Novotnou snažíme pomoci odemknout a ukázat, že
každý může v životě najít svou cestu a být úspěšný. Pokud pomůžeme našimi semináři třeba jen jednomu jedinému dítěti, tak budeme mít s Katkou dobrý pocit,“ popisuje spolupráci Jan Mühlfeit. „Tyto děti mají bezpochyby start do života mnohem těžší. Na druhou stranu i oni chtějí něco dokázat. Bohužel jsou kolikrát svým okolím spíš zrazovaní než podporovaní. A já doufám, že to pomůžeme i my změnit,“ uzavírá manažer, který dětem své zkušenosti s chutí předává dál.

Další informace lze získat i na webu www.odemykanidetskehopotencialu.cz.
Herečka a zpěvačka Lilian Sarah Fischerová se zúčastnila celého setkání a přednášky společně s dětmi. Jaké jsou její první dojmy? „Bylo to super. Moc se mi líbí, že je takovej lidskej, že nemáš pocit, že to jsou jen naučené fráze. Myslím, že je hrozně důležitý, aby to ten člověk tak cítil a pak je to pro tebe uvěřitelný. Bylo to moc fajn a hodně jsem si z toho vzala,“ říká sympatická herečka. „Líbí se mi, že se tu člověk zaměří na svoje silné stránky a na to, jakým způsobem je rozvíjet. V systému školství nebo i ve společnosti se často ukazuje na ty slabé stránky a je pak snazší propadnout dojmu, že je člověk vlastně k ničemu. Místo, aby se rozvíjel, tak se spíš utápí ve věcech, které jsou ve výsledku zbytečné. Určitě setkání nebo knihy pana Mühlfeita doporučuji všem. Hodně si toho odnesete,“ dodává Fischerová.

Lilian můžete vidět v několika divadelních inscenacích, například Tlusté prase, Jak je důležité míti Filipa nebo v benefičním muzikálovém vystoupení Horečka úterní noci, které opakuje každý rok a snaží se tak svým povoláním, které dělá z lásky, pomoci dobré věci. Již druhým rokem touto cestou pomáhá právě nadačnímu fondu Veroniky Kašákové. „Děkuji všem zúčastněným, moc si toho vážíme,“ loučila se se všemi patronka Veronika Kašáková. Veronika na své cestě dosáhla řady úspěchů, splnila si sen založením svého vlastního nadačního fondu, těší ji práce s dětmi a lidmi, kteří ji obklopují, stala se tváří švédské přírodní kosmetické značky a spolu s ní pomáhá měnit životy například v projektu Proměny s Veronikou.

VIDEO: Miss z děcáku Veronika Kašáková: Máma se závislosti na těžkých drogách zbavila až ve vězení!

Video
Video se připravuje ...

Miss z děcáku Veronika Kašáková: Máma se závislosti na těžkých drogách zbavila až ve vězení! Markéta Reinischova, Petr Soukup

Fotogalerie
23 fotografií