Snímek Bába z ledu jste v České republice mohli v televize vidět už v březnu, slovenská veřejnoprávní televize RTVS film odvysílala až teď - a to bez milostné scény Pavla Nového alias Broni a Zuzany Kronerová, která ztvárnila Hanu. Režisér je z této skutečnosti v šoku. „Je to strašné, zmrzačili film. Udělali to samé, jako kdyby z knížky vytrhli několik stran. Nechápu, jak se něco takového může stát,“ sdělil deníku Aha!.

Nový s režisérem souhlasí. „Souhlasím s Bohdanem Slámou," zlobí se. Jedná se o scénu, během které se Nový alias Broňa snaží zachránit nepodařený pohlavní styk olivovým olejem, který si herec namaže na intimní partie. „Ta scéna funguje sama o sobě. I nemehla v posteli můžou dobře dopadnout," řekl se smíchem. „Je v tom obojí – neštěstí i něžnost. Protože pro chlapa je neúspěch v sexu opravdu neúspěchem. To je to nejzákladnější,“ uzavírá.

VIDEO: Pavel Nový o sexu před kamerou, jak to probíhalo?

Video
Video se připravuje ...

Pavel Nový získal svého prvního Českého lva! Zavzpomínal na sex před kamerou! David Turek, Lukáš Červený

K celé situaci se vyjádřila i veřejnoprávní televize RTVS, která je také koproducentem filmu. „Na základě audiovizuálního zákona a s ním související vyhlášky, jsou programy nevhodné pro věkovou skupinu do 18 roků, což byl případ i kinoverze Báby z ledu, která obsahuje zobrazení erotických pomůcek nebo erotické scény. Je přirozené, že jsme film chtěli odvysílat v prime-timu, a ne po 22. hodině,“ řekla mluvčí RTVS Erika Rusnáková.

 

A co jste o snímku nevěděli?

Při milostných scénách měli herci původně spodní prádlo a zvládli ji naprosto profesionálně. Snímek Bába z ledu je nejlepší film roku 2017, získal 6 sošek Českého lva, Kronerová i Nový dostali za svůj výkon ceny za nejlepší herecký výkon v hlavních rolích.

Fotogalerie
13 fotografií