Pětice filmů cyklu Kameňák se tak dočká pokračování v podobě šestnácti hodinových dílů. Pomeje si už zahrál v posledních dvou Kameňácích. A přestože tehdy ještě vládl charismatickým hlasem, role to byly malé. Teď hlas ztratil, ale jeho role má být paradoxně mnohem větší než ve filmech. A objevit se má dokonce v každém díle.

„S Jirkou jsme se na seriálu dohodli už před rokem a já nevidím důvod, proč bych měl něco měnit. Naopak,“ říká rozhodně Pásek, který produkoval i všech pět filmových Kameňáků.

„Měl bych se zhostit role školníka. Otázkou je, zda budu školník chraptící, nebo němý,“ komentoval tehdy Jirka chraptivým hlasem, protože zrovna podstupoval 33 ozařování a o tom, že by mohlo jednou dojít k operaci, a tedy ke ztrátě hlasu, se mu nezdálo ani v nejhorším snu.

Tušení mít ale musel, jinak by nemluvil o němém školníkovi… „Scenárista se samozřejmě přizpůsobí jeho momentálním potřebám,“ sděluje Pásek a věří, že Pomeje začne s okolním světem díky právě voperované hlasové protéze, které Pomeje říká umělá hlasivka, slušně komunikovat už velice brzo.

Do seriálu přiskočí i Paulová

Seriálový Kameňák prý bude mít epizodický děj, spojovat ho ale bude centrální městečko Kameňákov. Pásek potvrdil návrat velké části původní herecké gardy v čele s Václavem Vydrou (62). K němu se prý po pauze ve dvou filmech překvapivě přidá i Jana Paulová (63) jako jeho žena Vilma.

Jinak se v seriálu stejně jako ve filmech objeví i Dana Morávková (46), Alice Bendová (44), Bob Klepl (60), Hana Čížková (64), Jiří Krampol (79), Martin Dejdar (53) či nováčkové Zdeněk Izer (51) a Jakub Kohák(43) coby dvojice nových policistů.

VIDEO: Podívejte se, jak Pomeje trávil první dny po propuštění z nemocnice

Video
Video se připravuje ...

Pomeje den po propuštění z nemocnice: Už mu začala šichta! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
33 fotografií