„Jirka mi psal, že už je z nemocnice doma a že dá vědět, kdy se zase uvidíme,“ prozradil Blesku filmový producent a hercův nejlepší kamarád Pavel Pásek (50). V motolské nemocnici teď Pomeje po voperování hlasové protézy strávil týden.

„Před tím jsme se asi dvakrát viděli. Se starou partou Walda Gangu jsme vyrazili na výlet do přírody. Tam se samozřejmě neabstinovalo a bylo veselo. I Jirkovi bylo, myslím, fajn,“ zavzpomínal Pásek, se kterým se Pomeje dával vždy rád do řeči. A tak tomu bylo i na výletě. „Jenže Jirka chtěl, abych mu odezíral ze rtů, a to mi fakt nešlo, takže já mluvil a on musel psát,“ popsal Pásek. Producent je proto také velmi rád, že se Pomeje začne díky hlasové protéze opět dorozumívat verbálně s okolím.

„A to, jak ho znám, Jirka určitě dokáže,“ je přesvědčen Pásek. Už teď svého »pokrevního bratra« obsadil do televizního seriálu Kameňák. „Musím s ním ještě prodiskutovat, koho bude hrát. Rád bych, aby mu scenárista napsal roli na tělo. Točit začínáme v červnu!“ svěřil Pásek, který je producentem i všech filmových Kameňáků.

Hlasová protéza je jednocestný ventilek, který je při vdechu a polykání uzavřen a otevírá se pouze při výdechu s uzavřeným tracheostomatem. Podle odborníků je hlas vytvořený touto cestou dostatečně silný a kvalitní, individuálně zabarvený. Až 90 % pacientů se s tímto ventilkem naučí plynulé řeči.

VIDEO: Vyhublý Pomeje na nákupech. Nejdřív vzal útokem market, pak čínské bistro.

Fotogalerie
23 fotografií