On ale nevydrží zůstat doma ani minutku a chodí ven i v ukrutných mrazech. A neodradí ho ani fakt, že nemá vlastní auto.

„Naše auto je v servisu, odešly mu tlumiče,“ vysvětlila Andrea Pomeje(28), proč její muž už neřídí modrého bavoráka, ale zeleného renaulta. V servisu mu nabídli, že mu po dobu opravy jeho vozu mohou zapůjčit za určitý obnos na den svůj vůz. Jiří okamžitě souhlasil.

Nedokáže si představit, že by byl celý den doma. Tam je bez diskusí, když hlídá dcerku Aničku (4) nebo je třeba něco jiného. Jinak ale raději chodí nakupovat, zařizuje a vyřizuje věci venku.

V nemocnici, kde mu kvůli rakovině operovali hrtan, se prý naležel dost. A že je momentálně venku mráz, Jiří prý jenom kvituje. Neboť, jak známo, mráz infekce hubí.

Dám, nebo nedám

Nejbezpečnější by pro něho ale rozhodně bylo, kdyby nevylézal vůbec z bytu. „Jirka je po operaci oslabený a hlavně má stále na krku otevřenou ránu, všechno špatné se mu okamžitě dostane do plic. Chytit nějakou infekci nebo virózu by bylo pro něho hodně zlé,“ řekla Blesku Andrea, když Jirku propouštěli z nemocnice. Nebylo to ale nic platné. Pomeje se svojí povahou má jasno po svém: „Buď to dám, nebo nedám…“

VIDEO: Vyhublý Pomeje na nákupech. Nejdřív vzal útokem market, pak čínské bistro

Fotogalerie
55 fotografií