Jiří Paroubek požadoval, aby polovina domu byla přepsána na něj a podal na svou stále ještě zákonnou manželku kvůli tomu žalobu. Vše se tak záhy dostalo až před soud, kam však podle informací Blesku přišel Petřin právník rovnou s návrhem na smír, který byl záhy vyslyšen. Petra Paroubková a Jiří Paroubek jsou tedy teď podle katastru spolumajitelé domu. Každý z padesáti procent.

Spor o rozdělení domu v pražské Velké Chuchli se táhl necelý rok. „Já to dopsání do katastru nemovitostí beru jako normální, prostě je to tam zapsaný,“ řekl iDnes.cz bývalý předseda vlády, aniž by celou věc dál rozváděl.

Dům si Paroubkovi pořídili v roce 2011 za 8,5 milionu korun. Paroubek tehdy také uvedl, z jakých zdrojů koupi domu financoval. Část peněz použil z prodeje bytu na J. Foglara a bytu Na Císařce, něco použil z vlastních zdrojů a zbytek financoval hypotečním úvěrem. Dům byl nicméně celý napsaný Petru, důvody, proč to tak bylo, zřejmě ví jen Jiří a Petra.

Po rozchodu bedlivě sledovaného páru nicméně došlo k řadě sporů a podání několika žalob. Jednou z nich byla právě žaloba kvůli výše uvedenému domu v Chuchli.

VIDEO: Jiří Paroubek u soudu

Fotogalerie
21 fotografií