„Nemám slov. Nejsem člověk, který se kvůli všemu soudí, ale přehnali to. Absolutně porušili naši dohodu, kdyby se aspoň zkusili domluvit, ale chovali se ke mně agresivně,“ nechtěla se herečka bavit o sporu, který se táhne již čtyři roky.

Vše začalo tím, že dobrovolně souhlasila s focením v prostorách kliniky. Dala tehdy dokonce i souhlas ke zveřejnění fotek, ovšem údajně pouze kvůli podpoře jedné charitativní akce. Chantal se pak nestačila divit, když se snímky objevily na stránkách módního časopisu v podobě reklamy, která naznačovala, že herečka je na klinice pečená vařená a nechává se zde uměle zkrášlovat.

Celá propagační prezentace pak podle Aktuálně.cz proběhla bez jejího souhlasu a navíc bez domluveného pozvání na představení v divadle Ungelt. „Opravdu se ke mně chovali bez respektu, vůbec jsme tak nebyli domluvení, neměli právo to používat na svou propagaci. Vůbec se mi neomluvili, naopak,“ líčila exmanželka Bolka Polívky (68).

Ta se nejprve snažila o dohodu a mimosoudní dohodu. „Nejdřív jsem je slušně požádala, aby všechny moje fotky stáhli, ale místo toho dali v reklamách na moje oči pásku. Samozřejmě tam zůstalo i moje jméno. Považuji to za velmi agresivní přístup,“ popisuje Poullain s tím, že se rozhodla kliniku zažalovat.

Poprvé jí ale Obvodní soud pro Prahu 5 za pravdu nedal, jelikož se mu nezdálo, že žaloba byla podána až po více než roce a půl. Navíc prý herečka věděla, že se jedná o propagační akci. „Jako dlouhodobě veřejně činné osobě jí muselo být beze všech pochyb jasné, jak může být s fotografiemi naloženo. Již tím, že se nechávala na akci fotit, dávala najevo souhlas s rozšiřováním,“ tvrdila soudkyně Šárka Malíková.

Česko-francouzská herečka se ale nevzdala a odvolala se. To se jí vyplatilo, jelikož soudkyně Veronika Křesťanová nakonec uznala, že klinika pochybila a musí Chantal vyplatit 65 tisíc korun. „Právníci mě teprve budou podrobněji informovat, takže o tom ještě nemůžu moc mluvit,“ řekla pro Aha! hvězda Ordinace v růžové zahradě 2, která původně požadovala odškodné ve výši 350 tisíc. „Už nikdy nesmím zapomenout udělat si pořádnou smlouvu,“ dodala s tím, že se alespoň poučila.     

VIDEO: Chantal Poullain můžeme vídat v Ordinaci v růžové zahradě 2 coby přísnou Charlotte.

Video
Video se připravuje ...

Do Ordinace v růžové zahradě 2 dnes vstupuje Chantal Poullain! TV Nova

 

Fotogalerie
38 fotografií