Téměř všichni se zahalili do černé, obstarali smuteční věnce a květiny a společně se vydali do pardubického krematoria, kde v pravé poledne proběhl pohřeb Jana „Indiána“ Pokorného.

Honza žil velmi specifickým stylem, byl obklopený koňmi, rád se bavil a smál a v tomto duchu se také pohřeb odehrával. „Vůbec to nebyl běžný pohřeb, jak bývají. Kupodivu nebyl vůbec smutný. Myslím, že to bylo přesně takové, jak by se mu to líbilo,“ řekla Blesk.cz manželka bratrance zesnulého.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Jana Pokorného Aleš Brunclík

Pozůstalí a kamarádi do obřadní síně, kterou hlídali tři muži ze zásahové jednotky, přinesli spoustu Honzových osobních věcí. Někdo nesl kovbojské boty, ze kterých ještě trčela sláma. Jeho dcera se svým pánským doprovodem nesla tátovo koňské sedlo. Jiní zase přinesli otěže a zateplenou vložku do sedla, dva muži se chopili dřevěného štorkle na přehození sedla. 

Z obřadní síně se linuly Pokorného oblíbené písně, jeden z pozůstalých dokonce četl dopisy z jeho života.

Pokorný se proslavil svou účastí v reality show Farmář hledá ženu, kde nelítostně odstrčil blondýnku Olinku, ta pak nejen z nešťastné lásky k němu spáchala sebevraždu. Honza sám měl zástupy ženských obdivovatelek, které s ním hojně komunikovaly i přes sociální sítě a nebály se ani ožehavých témat. 

Mezi „koňaři“ ale tolik oblíbený nebyl. Jedna žena si na něj dokonce stěžovala, že mu prodala koně, kterého se pak Honza snažil na internetu prodat za trojnásobnou cenu. Posvítila si na něj policie, která u něj zasahovala jen dva dny před jeho smrtí. Zřejmě kvůli finančním dluhům pak 25. ledna přišla smutná zpráva, že Pokorný spáchal sebevraždu oběšením.

VIDEO: Sebevražda Farmáře „Indiána“ (†53): Milenky pláčou, jiní odkrývají temnou minulost

Video
Video se připravuje ...

Sebevražda Farmáře „Indiána“ (†53): Milenky pláčou, jiní odkrývají temnou minulost. Blesk TV

Fotogalerie
58 fotografií