Muk z tohoto světa navždy odešel 24. května 2010 a policie tehdy uvedla, že jeho smrt vyhodnotili jako nešťastnou událost. Bližší podrobnosti ale nezveřejnila, a tak dodnes není zcela jasné, co se přesně stalo. Příčinu oficiálně neoznámili ani pozůstalí. S největší pravděpodobností se ale jednalo o nehodu.

Spekulovalo se, že se zpěvák v opilosti udusil vlastními zvratky. Další verze pak mluvila o selhání srdce kvůli vražedné kombinaci alkoholu a léků, které Petr užíval kvůli těžké maniodepresi, s níž dlouhá léta bojoval. Zanechal po sobě manželku Evu a dcery Noemi, Šárku a Michaelu.

„Bylo období, kdy byl úplně v pohodě, ale pak přišly tzv. minusy. Petr spal pouhé tři hodiny a pak dokázal i úředníkům vysvětlovat, jak to mají dělat, a neustále chodil,“ popsala před časem důsledky depresí Mukova někdejší partnerka Michaela Klímková Mikešová (52), která po jeho boku prožila 11 let a jako jedna z prvních se dozvěděla o jeho problémech.

VIDEO: Roky od smrti Petra Muka (†45): Jak na jeho hudební kariéru nahlíželi rodiče?

Video
Video se připravuje ...

Sedm let od smrti Petra Muka (†45): Jak na jeho hudební kariéru nahlíželi rodiče? FTV Prima

„Pak měl období dumek, to vznikaly jeho pomalé písničky. Myslím, že v té době vznikla píseň Tančíš sama,“ dodala. Zpěvák si v jednom záchvatu deprese dokonce podřezal žíly a byl kvůli těmto stavům i na psychiatrii.

V době, kdy žil s Klímkovou, prožil i další děsivý zážitek, z něhož i dnes mrazí. Podle vzpomínek jednoho hudebního vydavatele se dvojice vybourala na dálnici. „Ona řídila, on spal. Do cesty jí vletěl králík, a protože tou dobou měla absolutní buddhistický představy o tom, že nelze zabít živého tvora, dupla na brzdu. Auto se rozmlátilo o billboard na Petrův koncert,“ popisoval Vladimír Kočandrle (61) s tím, že se zřejmě jednalo o předzvěst předčasného skonu Muka.

Jeho nedožité 57. narozeniny si jeho blízcí a kolegové připomínali v neděli 4. ledna. Warner Music Gold na svou stránku napsali: „Petr Muk by dnes oslavil narozeniny. Nedávno jsme jeho písně připomněli reedicí sólového alba Jizvy lásky na CD a 2LP a v květnu vyjde kompilace hitů projektu Shalom Až jednou (30 Anniversary Best Of).“

VIDEO: Poslední rozloučení s Petrem Mukem

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozloučení s Petrem Mukem Blesk.cz

 

Fotogalerie
53 fotografií