Míša s Petrem Mukem žila jedenáct let. Byla jeho vokalistkou, ale po rozchodu v roce 2005 se Michaela ke své původní profesi gynekoložky naplno vrátila. Rok po jeho smrti společně s bubeníkem Tomášem Washingerem začala pořádat festival Kouřimská skála, který vzdává čest Petrově památce.

„Do Kouřimi jsme dlouhá léta jezdili, máme tu spoustu přátel a Petr taky chtěl dokonce koupit domek, ale nakonec z toho sešlo,“ vysvětlila ve Studiu 6 ČT Klímková, která festival nejenom pořádá, ale i vystoupí s kapelou p.m. band a pokřtí jejich nové CD.

Michaela byla jednou z prvních, kdo věděl o jeho maniodepresivních stavech. „Bylo období, kdy byl úplně v pohodě, ale pak přišly tzv. minusy. Petr spal pouhé tři hodiny a pak dokázal i úředníkům vysvětlovat, jak to mají dělat, a neustále chodil. S ním jsem prochodila své nové martensky, protože pořád něco musel dělat. Pak měl období dumek, to vznikaly jeho pomalé písničky. Myslím, že v té době vznikla píseň Tančíš sama,“ vzpomíná Míša, která je vdaná a vychová pětileté dítě.

Petr Muk tragicky zemřel v květnu 2010, kdy se doma po požití alkoholu udusil zvratky. Zanechal po sobě vdovu Evu a dcery Noemi, Šárku a Michaelu.

VIDEO: Zpěvačka Bára Basiková se s Petrem Mukem loučila se slzami v očích.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Bára Basiková se s Petrem Mukem loučila se slzami v očích. Blesk.cz

Fotogalerie
20 fotografií