Narodila se s křehkou duší a ta jí téměř celý život komplikuje život. „Měla jsem v pubertě hodně deprese. Nevěděla jsem, kam patřím. Procházela jsem obdobími, kdy jsem neuměla přijmout sama sebe,“ rozpovídala se Houdová.

V rámci kampaně #MeToo loni v říjnu dokonce přiznala děsivé zkušenosti. „Jako dítě jsem byla sexuálně zneužita. Jako teenager jsem byla sexuálně obtěžována muži. Byla jsem využita jen tak pro něčí potěšení už jako dospělá žena, i když jsem řekla ne,“ svěřila se na sociální síti. „Sahali na mé tělo bez dovolení na ulicích, úplně cizí i ne tak cizí mě nesčetněkrát plácali po zadku a pískali na mě bez špetky respektu.“

A právě s tím vším byla spojena i porucha příjmu potravy, kterou až doteď tajila. „Prošla jsem si obdobím bulimie. Nikdy bych to nepřiznala, že se něco takového děje,“ šla s pravdou ven Helena, která se mohla stát topmodelkou ještě před vítězstvím Miss ČR 1999. Už v patnácti ji vybrala agentura, ale otec jí to kvůli škole zakázal!

Nikdo prý o její bulimii nevěděl, dokonce ani rodiče. Přestože jí bylo okolo dvanácti let, věděla, jak to utajit. „Na to jsou takový finty, že jdeš zvracet po každým jídle. Pak se znova najíš a zase to jdeš vyzvracet. A to se dá utajit velmi dobře. Jsi sama na záchodě, zamkneš se a na shledanou...“ popsala Helena ve své 13. komnatě, která se bude vysílat tento pátek.

Sama se ale se zákeřnou psychickou poruchou dokázala poprat. „Tenkrát mi pomohlo, když jsem se zamilovala do prvního kluka. Tam ta bulimie přestala a už se nevrátila,“ zavzpomínala Houdová před kamerou České televize.

VIDEO: Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! A své děti nenechá očkovat!

Video
Video se připravuje ...

Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! A své děti nenechá očkovat! Blesk TV

Co je bulimie?

Jde o jednu z poruch příjmu potravy, která spočívá v přejídání a následném zvracení či úmyslném vyvolávání průjmů. To vše za účelem hubnutí. Projevuje se zejména u dívek ve věku 13 až 18 let. Protože jde o psychické onemocnění, léčí se pomocí psychoterapie.

 

 

Fotogalerie
51 fotografií