Dobrovolně se rozhodla, že se i s dětmi vydá na neobvyklou cestu životem. Děti přestaly chodit do školy a začaly se vzdělávat formou worldschoolingu (učení pomocí cestování – pozn. red.). I když by se to mohlo někomu zdát jako ideál a pohodička, ve skutečnosti je to poměrně náročné.

Helena Houdová má za sebou rozvod s manželem Omarem Amanatem a také pořádnou práci sama se sebou. Nyní se ale snaží vychovávat děti podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. „Zpočátku jsem jim chtěla dát neomezený prostor, aby vyrostly v to, kým opravdu jsou, ale pak mi došlo, že si svou maminku a tatínka vybraly, takže ten prostor přece nějaké mantinely potřebuje. Dnes tedy máme domluvené hranice, které fungují pro mě i pro ně,“ řekla modelka v rozhovoru pro časopis Téma.

„Například spát chodí, kdy chtějí, aby se naučily poslouchat své tělo. Ale o jídle jim zatím víceméně rozhoduji já,“ vysvětlila Houdová s tím, že takový cukr děti znají. Jednak ho dostávají u tatínka a druhak jim ho občas dopřeje i ona sama.

Má však pocit, že si děti moc neváží speciální výuky, kterou díky své matce mohou absolvovat. „Neváží si toho ani trochu. Zatím jim to vůbec nedochází a já s tím mám občas problém. Tohle ještě v sobě vyřešené nemám, ale co. Třeba je ještě na rok pošlu do školy a vážit si toho začnou,“ zasmála se kráska s tím, že nejstarší syn Darien už modelce řekl, že by chtěl žít u otce. „To už mi samozřejmě řekl, protože tam může hrát hry, jak chce, a může sníst všechny ty hnusy. Ale já jsem jeho máma a z nějakého důvodu si mě vybral,“ okomentovala situaci Helena.

VIDEO: Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! A své děti nenechá očkovat!

Video
Video se připravuje ...

Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! A své děti nenechá očkovat! Blesk TV

I když vypadá jako éterická víla, dokáže se dle svých slov i pěkně rozpálit do běla. „Když se rozčílím, tak řvu strašně. Už se v tom ale lepším. Kdysi jsem měla stavy, že jsem musela odejít, jinak bych je asi zabila. Já je tedy nebiju, ale někdy se musím fakt držet,“ pokrčila rameny, protože pak je jí to líto. „Pak se mě bojí a já je nechci vychovávat ve strachu, ale v lásce. Chci najít jinou cestu, ale někdy to prostě nejde. Už jsem si to ale dopustila. Prostě někdy řvu, tak co,“ uvedla.

Co se týče lásky, tak i ona sama ji má prý dost. I když partner jí na cestách občas chybí. „Ale já to nechávám být. Muži mi do života chodí, a buď v něm zůstanou, nebo ne. Lásky mám dost, i té mužské,“ řekla modelka s tím, že v poslední době mužů měla najednou víc, ale nerada tomu dává nálepky. Nové tatínky totiž dětem domů rozhodně nevodí.

Fotogalerie
64 fotografií