Všechno trápení Kyselkové začalo operací krčku, po níž se mohla pohybovat už jen s pomocí chodítka. Potíže s pohyblivostí ji ale rozhodily natolik, že musela být hospitalizována v Bohnicích. „Je to všechno moc smutné,“ posteskl si pro Aha! herec Ivo Niederle (88), který s Marií dříve bydlel v jednom domě a nemohoucí sousedce, které říkal Nanynka, denně pomáhal.

„Ani nevíte, jak mi Nanynka chybí! S láskou jsem o ni u nás v domě pečoval,“ vzpomíná představitel poručíka Ládi v seriálu Třicet případů majora Zemana. Náhlá samota se ostatně podepsala i na jeho zdraví. „Ta její hospitalizace v Bohnicích mne dostala do nemocnice, kde jsem už týden. Udělalo se mi nevolno. Fyzicky jsem v pohodě, ale psychicky je mi šoufl. Je to prázdnotou po Nanynce,“ vysvětloval Niederle, který už sousedku v léčebně několikrát navštívil.

„Už jí to tam taky štve, jako mě v Nemocnici pod Petřínem,“ přiznal. Ostatně oběma se jim už zřejmě blýská na lepší časy. „Rozhodl jsem se podepsat reverz a Nanynku snad už počátkem února taky pustí domů. Tak se těším, že budeme zase spolu hospodařit,“ dodal s nadějí Ivo.

VIDEO: Kyselková je na tom špatně již delší dobu. Takhle o ní před časem promluvila její dcera...

Video
Video se připravuje ...

Dcera „princezny se zlatou hvězdou“: Maminka už nemůže chodit! Markéta Reinischová, Petr Soukup, Jaroslav Bouda

Rodinné prokletí?

Podobný osud jako Kyselkovou přitom potkal shodou okolností i její dceru Žofii Demkovou (40). Vystudovaná baletka, která tančila i na prknech Národního divadla, musela kvůli těžkému úrazu pověsit své povolání na hřebík. K divadlu jí to ale táhlo i dál, a tak zde pracovala jako maskérka.

Zřejmě ji ale dohnal smutek. „Žofinka je na tom psychicky blbě. Měla kvůli tomu i špatnou motoriku,“ vysvětloval Niederle. Kvůli tomu Žofie také donedávna pobývala v léčebně, kde je nyní její maminka. „V Bohnicích už ale není. Leží v nějakém ústavu mimo Prahu,“ prozradil o Demkové herec.

Fotogalerie
33 fotografií