Loni se sice do švédského Stockholmu bojovat o výhru vypravila blondýnka Gabriela Gunčíková (24) s písní I Stand, ovšem původně byl ale horkým želízkem v ohni právě Mikolas. Ovšem odradila ho píseň, kterou mu nabídli.

„To nebyl song pro mě. Necítil jsem to prostě," vysvětluje někdejší model Mikolas Josef, který ani s odstupem času svého rozhodnutí nelituje. Vítězové Eurovize jsou podle něj autentičtí a neprodávají se za každou cenu, a proto se vydal v jejich šlépějích.

Letos tedy zkusil štěstí se svým čtvrtým singlem, taneční skladbou Lie to Me. Zatím se mu podařilo se spolu s dalšími pěti interprety dostat do semifinále. „To nevím, jak se to stane. Doufám, že je to kvůli mojí muzice," raduje se nevěřícně Josef, který doufá, že se mu bude dařit i dál.

„Slibuju si od toho, že Českou republiku bude na Eurovizi reprezentovat něco, co zní trošku zahraničně a světově," objasnil svou motivaci písničkář a multiinstrumentalista, který má velkou podporu i na sociálních sítích.

VIDEO:  Podívejte se na celý klip Lie to Me, s níž se Mikolas snaží probojovat do Eurovize

Video
Video se připravuje ...

klip mikolas David Turek, Aleš Brunclík

Kromě něj se na semifinále do Lisabonu chystají Pavel Callta (28), Debbi (24), Eva Burešová (24) a kapely Eddie Stoilow či Doctor Victor. Kdo z nich nakonec postoupí a pojede nás reprezentovat na finále, je v rukou veřejnosti. Hlasovat pro svého favorita je možné na internetu. Výsledky budou známy 29. ledna.

Fotogalerie
30 fotografií