Než Tomáš Klus s manželkou Tamarou odletěli na dovolenou, zažádali si o voličské průkazy, aby mohli odvolit i ve svém dovolenkovém ráji. Podle všeho jsou nejspíš opět v Dominikánské republice. 

Aby mohli volit, museli se dostavit na ambasádu v Kanadě. Cestu jim však zkřížili místní pracovníci letiště. Podle nich si Klusovi zakoupili letenky do Kanady na poslední chvíli, což mezi imigračními úředníky vyvolalo pochyby o jejich cestě a nedovolili jim odletět tak, aby k urnám stihli dojít.


„Tak jsme letěli volit. Pak si pro nás přišla paní s papírkem a našimi jmény, pak nám nikdo nic neřek, pak nás vyslýchali a řekli, že teda jó, ale že už není čím, pak zase dloooouuuhý čekání na nic, někdo furt někam volal a říkali nám, že ještě fjů minut a nakonec jsme volit neletěli, protože to není zvykem a budí to podezření na imigračním. I my, Grace? Bez legrace. Prosím běžte volit a najděte i někoho za nás,“ vysvětlil Klus na sociální síti jejich problémy na letišti.

Bude to tak poprvé od dovršení zpěvákových osmnáctých narozenin, co nepůjde volit. Komu by svůj hlas dal, neprozradil, nicméně je jisté, že pro současnou hlavu státu Miloše Zemana by to určitě nebylo.

VIDEO: Na Václaváku protestovaly desítky tisíc lidí proti Zemanovi a Babišovi.

Fotogalerie
44 fotografií