Poté, co agresivní meningokok napadl mozek jejího manžela, obrátil se i jí život úplně naruby. Oscarového režiséra, který je už 31 dní v umělém spánku, takřka denně navštěvuje v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích. Její kroky v tomto týdnu ale vedly také do Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského (dříve Nemocnice Pod Petřínem).

„Olga se tam sešla s jednou ze sester boromejek. Evidentně měly předem domluvenou schůzku. Hned, jak si podaly ruce, odešly do místní kantýny, kde spolu zhruba tři čtvrtě hodiny diskutovaly,“ popsal očitý svědek. Podle informací Blesku Menzelová nejednala jen tak s někým, ale přímo s generální představenou sestrou Bohuslavou Marií Kubačákovou. Byly to právě sestry boromejky, kdo pomáhal v posledních okamžicích života Václavu Havlovi, po úrazu kolene na podzim 2013 se staraly i o Miloše Zemana (73).

Jak je na tom Menzel, jeho blízcí stále odmítají komentovat. „Lékaři nedoporučili rodině poskytovat jakékoliv informace o zdravotním stavu pana Menzela. Věřte, že kdyby byly dobré zprávy, tak je rodina určitě ráda oznámí,“ sdělila Blesku Olžina spolupracovnice Hana Tietze. „Paní Menzelovou jsem včera potkal ve Střešovicích. Vycházela z oddělení na JIP a vypadala dost zdrceně,“ tvrdil nám zdroj.

Jiří Menzel zkolaboval 20. listopadu a hned byl převezen na JIP. Druhý den mu doktoři museli otevřít hlavu kvůli nebezpečné infekci. Po operaci ho uvedli do umělého spánku a nasadili mu masivní dávky antibiotik. Jenže ta dlouho nezabírala, protože do péče lékařů se dostal až po měsíci a půl vážných potíží. Nejdřív ho bolely zuby, potom se bolest přenesla do ucha a nakonec mu třeštila celá hlava.

VIDEO: Oscarový Jiří Menzel (79): Po operaci mozku leží v umělém spánku

Fotogalerie
16 fotografií