Natáčení na zámku v severních Čechách nebylo tak idylické, jak se okolí jevilo. „Ploskovice jsou krásný zámek, ale bohužel pro filmaře jeho zahradu obsadili pávi. A tito ptáci se asi narodili jenom pro to, aby škodolibě kazili natáčení různým skřehotáním v naprosto nevhodných chvílích!“ stěžoval si Blesku režisér.

Skřehotaví herci

Ptačí křiklouni mu mařili jednu scénu za druhou. „Čekali třeba, až naše krásná komteska otevře ústa, aby řekla něco zamilovaného, a okamžitě ji nějaký páv předaboval do paví řeči, takže to pak vypadalo, že máme skřehotající herečku! Tak si vlastně zámečtí pávi vynutili, že jsme je museli obsadit i do naší pohádky!“ prozradil direktor.

Se zvířaty tak byla na place opravdu zábava. „Naháněli jsme je do záběru, kdykoliv to šlo, aby diváci pochopili, že to neskřehotá Kristína Svarinská ani Zdeněk Piškula, ale že je prostě zahrada plná pávů,“ řekl se smíchem.

VIDEO: Herec Zdeněk Piškula o přítelkyni stále mlží

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Piškula: O přítelkyni stále mlží! Ale zájem je o něj obrovský! Blesk TV

Hejno nad hlavou

Do záběrů se je snažili nalákat sypáním drobečků a všemožným přemlouváním. „S oblibou po natočeném záběru posedávali na takovém obřím stromě vedle zámku a z těch větví na nás shlíželi. A když vám nad hlavou trůní celé hejno pávů, tak se může stát cokoliv.

Ale naštěstí se, pokud vím, nikdy netrefili...“ usmíval se Janák potutelně. „Zvířecí herci jsou vždycky ozdobou hotových filmů. Nikdo si ale nedovede představit, co to dá práce, aby takto vypadali. Ale ten výsledek pak vždy stojí za to!“ dodal Janák zcela vážně.

Zámek plný pohádek

Státní zámek Ploskovice je mezi filmaři velmi populární. Natáčely se tam např. snímky Princ a Večernice, Deváté srdce, Jak si zasloužit princeznu, Jezerní královna, Čertova nevěsta či Duch nad zlato.

V dalších rolích psi

Vedle hejna zámeckých pávů, kteří se do filmu neplánovaně protlačili, si v pohádce zahrála také další zvířata. „Objeví se v ní také dva psi, jeden zlý a druhý hodný, ale hodně žravý,“ prozradil režisér. „Jeden dostal za úkol pořádně prohnat Zdeňka Piškulu, což si vysloveně užil,“ dodal Janák pobaveně.

Fotogalerie
14 fotografií