Na spoušť, kterou po sobě filmová drůbež zanechala, stačilo jen pár hodin. „Na natáčení ve mlejně jsme měli husy, a protože celé stavení bylo z papíru a polystyrenu, tak se do toho přes noc pustily,“ popsal již před lety Blesku Troška.

Do kulis se kejhající hejno pustilo opravdu s vervou. „Husy oštípaly všechna žebra a zárubně u dveří,” zavzpomínal režisér na horké chvilky při natáčení prvního dílu oblíbené pohádky. „Když jsem druhý den ráno přišel na plac, myslel jsem, že mě na místě raní mrtvice! Bylo tam jako nasněžíno, všude samé kuličky polystyrenu,“ vylíčil horor na place, který narušil celý denní plán natáčení.

„Musel jsem zrušit naplánované scény a přesunout se ze dvora mlejna na břeh rybníka. Nastoupili kluci ze štábu a pustili se do úklidu. Vše zničené museli vyřezat a celý dvůr důkladně vyluxovat,“ prozradil Troška, který od té doby nerad natáčí s němými tvářemi.

VIDEO: Slunce, seno, medaile? Režisér Troška vzpomíná na Zemana v Hošticích i populární Zemák.

Video
Video se připravuje ...

Slunce, seno, medaile: Režisér Troška vzpomíná na Zemana v Hošticích i populární Zemák David Vaníček, Blesk Zprávy

„Zvířátka, to je vždycky hrůza hrůz! Jsou tři nepřátelé filmu – zvířata, děti a sníh. Zvířata neposlouchají, děti rychle ztrácejí zájem a sníh taje nebo padá, kdy nemá,“ dodal režisér na vysvětlenou.

Oblepená chodidla

Speciální péče byla věnována také hlavním hrdinům. Aby se přestavitel Jindřicha Radek Valenta (44) nezranil, když bosky běhal za Eliškou Andreou Černou (43) lesem, museli mu chodidla podlepovat náplastí!

Problém s vodníkem

Tvůrci Princezny ze mlejna nemuseli hlídat jen husy, ale také herce Jakuba Zindulku (54). Jako vodník byl natřený speciální zelenou barvou, která bohužel barvila vše, o co se otřel. Neustále tak museli dohlížet na to, kde se pohybuje, aby neponičil kulisy.

VIDEO: Ukázka z pohádky Zdeňka Trošky Čertoviny.

Video
Video se připravuje ...

Ukázka z nové pohádky Zdeňka Trošky Čertoviny Fénix Film

Fotogalerie
30 fotografií