Rapperovi známému také pod pseudonymem Gipsy se stejně jako řadě dalších celebrit nelíbí kontroverzní rozhodnutí organizátorů Českého slavíka, kteří letos odebrali hlasy Tomáši Ortelovi (41) a jeho kapele a přičetli jim pouze loňský zisk bodů, čímž je v podstatě sesadili o příčku níž v kategoriích zpěvák i kapela.

Jaroslav Těšínský, ředitel agentury Musica Bohemica, která má Slavíka na starosti, argumentuje tím, že fanoušci kapely Ortel svou aktivitou na sociální síti porušili pravidla soutěže. „To manipulování s hlasy není nic nového, to pořadatel Slavíka dělá běžně,“ tvrdil Banga v Top Star magazínu. Podle něj se tak rozhodně nejedná o ojedinělou záležitost. „Každý rok si najde někoho, komu jako střihnou hlasy, nebo koho vyloučí úplně z nesmyslných důvodů,“ myslí si hudebník romského původu.

Podle něj by si ale Těšínský moc nepomohl, ani kdyby kapelu z letošního ročníku vyřadil. „Kdyby si tam tu kapelu prostě nevzal, lidi by nadávali, jasně. Byla by to jakoby všivárna z mnoha jiných ohledů, ale byl by to jako menší průšvih,“ tvrdí Radek. Vzápětí se ale dušoval, že se rozhodně nesnaží kapelu nějak obhajovat. „Já rozhodně nejsem fanoušek kapely Ortel, to, doufám, všichni už chápou, ale to je jedno. Ten pořadatel podvedl ty lidi, podvedl všechny, co tam byli,“ vysvětloval zapáleně. Sám se ostatně již v minulosti proti Ortelu ostře vyhradil. 

VIDEO: Jak bydlí Radek Banga alias Gipsy? Ukázal svou prvorepublikovou vilu!

Video
Video se připravuje ...

Jak bydlí Radek Banga alias Gipsy? Ukázal svou prvorepublikovou vilu! Thomas Kruchina, Jan Jedlička

Na stejné téma se Banga vyjádřil i v dalších médiích a naznačil, že Ortel měl dostat v soutěži popularity stopku již před třemi lety, kdy se začal drát nahoru. „Když si projdete to pozadí, jakou skupinu kapela oslovuje, jaký je obsah těch textů a tak podobně,“ narážel na rasistické a xenofobní texty Ortelu v rozhovoru pro Parlamentnílisty.cz. „Ale pořadatel si je tam pustil a bylo jasné, že se mu to vrátí jako bumerang,“ doplnil.

Největší podraz vidí v tom, že pořadatelé Slavíka na nekalé jednání fanoušků Ortela neupozornili veřejně ještě před slavnostním vyhlašováním. „Tak by to možná ještě lidé vzali. Ale fakt, že se tohle všechno odehrálo až po hlasování, celý postup totálně znevěrohodnilo,“ uvedl pro Parlamentní listy.

Budoucnost soutěže a případné změny ho ale moc nezajímají. „Já to řeknu otevřeně a naplno, bohužel Českého slavíka my interpreti, muzikanti, nebereme nikdo vážně,“ dodal pro Top Star Gipsy, který v anketě zazářil v roce 2008, kdy se jeho bývalá skupina Gipsy.cz stala skokanem roku. Letos se v anketě Banga umístil až na 75. místě. O případné další ocenění by už ale asi ani nestál.

VIDEO: Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral?

Video
Video se připravuje ...

Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral? Blesk TV

Fotogalerie
70 fotografií

Fotogalerie
70 fotografií