„Měl jsem to štěstí, že mě pozvali do Austrálie promítat Anděla Páně 2 a tam se nikde nekouří, tak jsem si říkal, že to zkusím,“ vysvětlil režisér, proč se zlozvykem skoncoval. „Už jsem víc jak pět týdnů bez cigarety, tak snad mi to vydrží,“ doufá Strach.

Právě proto se rozhodl tomu přizpůsobit i své pracovní podmínky. Učinil nezvyklé opatření a do scénářů hercům nechal napsat tento jasný vzkaz: „V rámci solidarity s panem režisérem se vyhlašuje zákaz kouření přímo na place a v jeho přímé viditelnosti. Zákaz platí pouze po dobu nikotinové abstinence režiséra.“ Přitom právě na natáčení se toho obvykle vykouří nejvíc, kvůli čekání mezi jednotlivými záběry a scénami.

Ve třetí řadě Labyrintu se znovu v hlavní roli objeví Jiří Langmajer (51) coby major Remeš. Tým dostane ale zbrusu nový. V roli psycholožky se objeví Lenka Vlasáková(45, další úlohy nově ztvární Veronika Žilková (56), Vladimír Kratina (65), Denisa Nesvačilová (26) a Petr Stach (43). Z původního obsazení zůstane jen Miroslav Donutil (66) v roli ředitele jihomoravské kriminálky.

Na natáčení, které odstartovalo v tišnovské nemocnici, se coby koordinátor kaskadérů podílel také Petr Drozda, jenž pracoval i na předešlých řadách seriálu. Vzhledem k tomu, že si zahrál v mnoha zahraničních filmech, namátkou v Gladiátorovi, Králi Artušovi či Van Helsingovi, ho štáb doslova obletoval. „Všichni se chtěli vyfotit s legendárním Petrem Drozdou,“ uvedla na sociální síti herečka Denisa Nesvačilová.

Zato Veronika Žilková s Vladimírem Kratinou a Otakarem Brouskem ml. (60) měli asi trochu jiné starosti. Když se totiž vozem ČT vraceli z nočního natáčení, zastavila je policie v rámci velké preventivní akce. Herci nechtěli být natočeni na kameru a na celou věc reagovali dost rozmrzele. „Nevěděli jsme vůbec, co se děje,“ prozradila Žilková, která tvrdí, že byla v šoku. 

VIDEO: Kratinovi, Brouskovi a Žilkové se nelíbila policejní kontrola! Začala mela!

Video
Video se připravuje ...

Kratinovi, Brouskovi a Žilkové se nelíbila policejní kontrola! Začala mela! Aktu.cz

Fotogalerie
99 fotografií