„Končí mi čtvrtý den hladovky,“ svěřil se v neděli večer Pomeje svým divákům na facebookovém profilu s názvem Jirka Pomeje: 42 dní naděje na život. Ten si s pomocí své manželky Andrey (29) založil právě proto, aby mohl zpravovat o svých pokrocích a možná inspirovat i další nemocné, kteří už ztrácejí naději.

„Mám teda už hlad, už začínám mít hlad a chutě jsou strašný!“ popisoval své přemáhání Jirka, který se denně váží. První den mu váha ukázala 112,4 kg, třetí den 109 kilo. V neděli pak herec informoval, že úbytek váhy již «zaokrouhlil» a má již dole 4 kila. Hlad se snaží zahnat různými druhy čajů, například šalvějovým.

„Je jich spousta, které se u téhle hladovky musí pít, a taky spousta vody. Dodržuju přesně to důležité, zeleninovou kúru,“ vysvětloval ochraptělým a zničeným hlasem Jiří, který si inspiraci bere zejména z tzv. Breussovy metody, kterou mu nezávisle na sobě doporučilo hned několik lidí.

Mezi nimi i herec z Pelíšků či Pupenda Jaroslav Dušek (56). „Včera se stala věc, která mě strašně potěšila. Zavolalo najednou číslo a volal Jarda Dušek, náš úžasný filozof a herec, kterého miluju a který vlastně může za to, že držím hladovku a že se z toho snažím dostat takhle,“ vyprávěl dabér Jean-Clauda van Damma (57).

Velkou inspirací je pro něj také muž, který zákeřnou rakovinu navzdory všem negativním prognózám porazil. „Kolem padesátky měl rakovinu a malou naději a dneska je mu devadesát a žije v Liberci,“ popsal Pomeje s tím, že o něm viděl dokument.

Nyní by se s ním mohl sejít i osobně. K jejich setkání by mělo dojít někdy během tohoto týdne. Otci čtyřleté Aničky (4) by schůzka mohla vlít novou krev do žil. „Žijící příklad, že naděje je,“ dodal.

Breussova dieta, na kterou zoufalý Pomeje sází, je jednou z metod alternativní medicíny, jež má údajně vyléčit různá nádorová onemocnění. Spočívá ve ‚vyhladovění‘ tumoru, k němuž má dojít během 42 dní, kdy pacient vysadí veškerou tuhou stravu a konzumovat smí pouze vybrané zeleninové šťávy a bylinkové čaje.

VIDEO: Pomejeho dcera (4) u poslední večeře před hladovkou: Táta si chce zachránit pr*el! 

Video
Video se připravuje ...

Pomejeho dcera (4) u poslední večeře před hladovkou: Táta si chce zachránit pr*el! Facebook

VIDEO: Den 1: Pomeje začal boj s rakovinou pomocí hladovky a stoupl na váhu!

Video
Video se připravuje ...

Den 1: Pomeje začal boj s rakovinou pomocí hladovky a stoupl na váhu! Facebook

Vše o rakovině hrtanu čtěte zde

Fotogalerie
66 fotografií