Skupina Lunetic vznikla v roce 1995 a původní sestavu, která se proslavila v celé republice, tvořili David Škach (41), Martin Kocián (40), Václav Jelínek (39) a Aleš Lehký (38). V roce 2003 se kapela rozpadla, později ale přišel comeback a dodnes je o jejich vystoupení zájem. Jenže na pódiu už uvidíte pouze poslední dva jmenované.

Nejdřív šel již před lety z kola ven průšvihář Kocián, který proslul svými drogovými excesy. Kromě toho holdoval též alkoholu a hraní na automatech, a dokonce napadl i svou expřítelkyni a zlomil jí žebra. Letos v červenci se Blesku svěřil, že pracuje jako kuchař v bistru a rád by našel přítelkyni a zplodil s ní dítě.

Video
Video se připravuje ...

Aleš Lehký z Lunetic: Návrat kapely už nechceme! Kvůli Kociánovi! Petr Soukup, Zuzana Bubílková

Svůj konec ve skupině pak okomentoval následovně: „Dříve jsme se řídili heslem jeden za všechny, všichni za jednoho. To už dávno neplatí. Nevystupuji s nimi, protože platí nová pravidla a chybí demokracie.“ Dokonce obvinil Jelínka, že si kapelu přivlastnil.

Nyní ale přišli i o dalšího člena – Davida Škacha, i když možná ne definitivně. „David neodešel, neskončil, pouze je teď dlouhodobě v zahraničí,“ vysvětloval v TopStaru Aleš Lehký. „S přítelkyní přemýšleli o rodině, tak vyjeli na Kanárské ostrovy, odkud měli nabídku pracovat na ekofarmě. Takže teď jsou na Kanárech, doufáme, že se včas vrátí, až založí tu rodinu,“ dodal.

Jádro kapely tak nyní tvoří pouze on spolu s Vaškem. Přesto se nevzdávají a dál vystupují. „Nejde to zahodit, ty hity tam jsou a ty lidi hlavně kvůli tomu přijdou, aby to znovu zažili a viděli,“ vysvětloval Jelínek. Bez Davida se prý budou muset obejít ostatně i na příštím koncertu, který proběhne v říjnu na holešovickém výstavišti.

Zde budou mít šanci zahrát si i se svými dávnými idoly – kapelou East17, která se proslavila například hitem House Of Love. „Já se na to těším, já ty písničky měl rád i tu kapelu. Každej si tím prošel tím obdobím a lidi na tom vyrůstali a my taky,“ popsal své pocity TopStaru Vašek s tím, že se s nimi na jednom jevišti sejdou vůbec poprvé.

VIDEO: Někdejší člen Lunetic Martin Kocián: Chci ještě zplodit syna!

Video
Video se připravuje ...

Martin Kocián z Lunetic: Chci ještě zplodit syna! Helena Lacinová

 

Fotogalerie
31 fotografií